12. des
KURS: - Det lønner seg ikke å stole på GPS alene, kart og kompass er det viktigste turutstyret, sier Siv Grethe Aarnes. (Foto: Tor Sandø)
 
Kurs i kart og kompass
NIBIO Svanhovd tilbyr et kurs i å bruke det viktigste turutstyret.

Publisert: 20.okt.2016 20:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:10

Det viktigste turutstyret som lar deg vite hvor du er til enhver tid, er kart over området og kompass. Dette skal derfor alltid være med i sekken når du legger ut på tur. Kart og kompass er imidlertid nytteløst dersom man ikke har lært seg å bruke det.

NIBIO Svanhovd vil gjerne bidra til økt kunnskap i bruk av kart og kompass, og arrangerer gratis kurs førstkommende lørdag på Svanhovd, skriver Siv Grethe Aarnes, prosjektleder for kurs i kart og kompass, i en pressemelding.

- Det viser seg at stadig flere stoler blindt på GPS og mobiler, og at stadig færre lærer seg kart og kompass, sier Aarnes.

- Men du kan risikere å stå midt i tåkeheimen uten å vite hvor du er eller hvor du skal om du velger å stole blindt på teknologien. Ingen bør basere seg på GPS alene, særlig ikke på mobilløsninger. Papirkart og kompass er helt nødvendig i tillegg, men bruk av kart og kompass er lett å glemme hvis det sjelden praktiseres, sier hun.

På kurset vil man få en oppfriskning i hvordan orientere kart i riktig retning, forstå målestokk, samt lese ekvidistansene og andre karttegn. Deltagerne skal også ut i skogen og praktisere bruk av kart.

- Vi håper at mange melder seg på, både de som ikke har praktisert bruk av kart før, og de som trenger å friske opp sin kunnskap. Kanskje en del ungdommer trenger å lære seg å bruke kart og kompass, sier hun.

Etter kurset tilbyr Svanhovd gratis bålmat og drikke til deltagerne.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no