6. des
KUTT: Norwegian kutter i flytilbudet til og fra Alta og vet foreløpig ikke om de vil fortsette å fly like ofte til og fra Kirkenes.
 
Kutter i flytilbudet
Norwegian kutter i flytilbudet i Alta. Flyselskapet har ikke bestemt seg om det blir tilsvarende kutt i Kirkenes.

Publisert: 11.mar.2016 15:30
Oppdatert: 23.okt.2017 11:02

Innføringen av flyseteavgiften fører til at Norwegian må foreta flere flyrutekutt i løpet av sommeren.

Revurdering

– Grunnet den potensielle flyseteavgiften må vi revurdere kapasiteten på enkelte ruter i Norge, og omdisponere denne kapasiteten til andre destinasjoner. Dessverre har ruteprogrammet vårt på Oslo-Alta, som tidligere har hatt tre daglige avganger på sommeren, blitt redusert til to daglige avganger. Vi vil fortløpende vurdere om det er rom for å sette inn igjen denne kapasiteten i fremtiden, men foreløpig går vi ned til to daglige avganger på Oslo-Alta, heter det i mailen som Alta næringsforening har fått fra Norwegian og videresendt til Altaposten.

Kommunikasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen sier følgende til avgiften.

– Det er uforsvarlig politikk å innføre den planlagte passasjeravgiften uten å ta hensyn til de som rammes. Stortinget har i praksis vedtatt at det skal bli dyrere å fly, og konsekvensen blir også at rutetilbudet i Norge kan bli redusert. Dette går nå ut over flytilbudet i Alta, noe vi synes er veldig synd. Det er spesielt uheldig at folk som bor i områder der fly er eneste transportalternativ skal rammes av dyrere flybilletter og et dårligere tilbud. Avgiften har ingen miljøeffekt. For flyene vil fortsatt fly – bare ikke i Norge, sier Sandaker-Nielsen til Altaposten.

Ikke avgjort

Norwegian har ikke gjort en tilsvarende vurdering og bestemt seg for om ruten fra Kirkenes til Oslo vil rammes som følge av innføring av flyseteavgiften. På direkte spørsmål fra SVA om det er vurdert tilsvarende kutt ved Kirkenes lufthavn, svarer kommunikasjonssjefen kort.

– Det er for tidlig å si.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no