18. okt
(Illustrasjonsfoto: Yngve Grønvik)
 
Kuttet rusen og halverte straffen
Mannen måtte syv måneder i fengsel etter å ha ruset seg og påført samboeren brist i hodeskallen og brukket ribbein. Men ruskutt ga strafferabatt.

Publisert: 30.apr.2014 14:26
Oppdatert: 23.okt.2017 10:39

En mann fra Sør-Varanger har blitt dømt til totalt ett år og to måneder i fengsel. Syv av månedene gjøres ubetinget, mens resten er betinget med en prøvetid på to år. Mannen må i tillegg betale en bot på 10 000 kroner og saksomkostninger på 2000 kroner, og mister førerkortet i ett år. Han må ta ny førerprøve for å få det tilbake.

Hardt skadet

Størsteparten av straffen kommer av at mannen angrep og sterkt skadet sin samboer i januar i fjor. Blant annet slo og sparket han kvinnen i hodet og kroppen, tok kvelertak på henne, og truet med kniv. Hun endte med brist i hodeskallen, brukket ribbein og nedsatt hørsel. Kvinnen måtte ligge på sykehuset i to døgn etter hendelsen.

I tillegg er mannen dømt for å ha brukt både hasj og amfetamin i forkant av hendelsen, å ha kjøpt hasj etter hendelsen, og for å ha kjørt bil mens han var påvirket. Han er også dømt for å ha brukt hasj og amfetamin i februar 2012.

Forbedret seg

Den dømte mannen skal ha blitt sjokkert og fortvilet da han ble konfrontert med det han hadde gjort. Det ble gjort undersøkelser for å finne ut om han hadde noen sinnsforstyrrelser. Men rettspsykiaterne kom frem til at en eventuell sinnsforstyrrelse hadde kommet av at mannen ruste seg. Det straffes man for uansett.

Det var imidlertid en del faktorer som gjorde at straffen ble mildere. Mannen har ifølge retten vist stor forbedring siden hendelsen i 2013. Han har jobb, viser ansvar, er rusfri, og retten mente at en for lang fengselsstraff vil gå ut over familieforholdene. I tillegg har mannen tilstått størstedelen av forholdene, og han har måttet vente lenge på dom når det gjelder narkotikaforbrytelsene.

Halvparten

Alt i alt gjorde retten halvparten av straffen til betinget fengsel med prøvetid på to år. Det betyr at mannen ikke trenger å tilbringe de resterende sju månedene i fengsel om han holder seg lovlydig i to år.

Mannen sto også tiltalt for å ha ført motorvogn uten gyldig førerkort, men dette ble henlagt.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no