24. okt
 
Kvinnen i tortursaken vil anke til høyesterett
Kan få en tredje runde i retten, om høyesterett tar saken.

Publisert: 07.sep.2016 15:46
Oppdatert: 23.okt.2017 11:08

Som kjent ble både mannen og kvinnen i tortursaken fra Hesseng dømt til 3 år og 8 måneder fengsel i lagmannsretten i slutten av august.

Lagmannsretten anså at mannen og kvinnen hadde vært like ansvarlige for den to timer lange voldsbruken mot en jevnaldrende på Hesseng i november 2014.

Kvinnen hadde anket saken til lagmannsretten fordi hun mente straffen var for streng. Hun mente hun ikke hadde så stort ansvar for voldshandlingene som tingretten la på henne, da tingretten anså at hun hadde det største ansvaret.

Lagmannsretten reduserte imidlertid ikke straffen hennes, og nå vil hun anke saken videre til høyesterett. Det forteller hennes advokat, Stein Rønning.

Rønning går ikke inn på årsakene til at hun anker saken videre, annet enn at det går på straffeutmålingen.

Påtalemyndigheten fikk gjennomslag for strengere straff for mannen enn det tingretten ga ham – men de fikk ikke forvaringsdom, slik de ba om. Statsadvokat Torstein Lindquister var aktor i saken, og per mandag forteller han at påtalemyndigheten ikke har bestemt seg for om de tar saken videre.

– Vi registrerer at hverken tingretten eller lagmannsretten går for forvaring. Terskelen er høy for at høyesterett tar saken, sier han.

SVA fikk ikke tak i den dømte mannens advokat, Sidsel Katralen, mandag.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no