21. okt
Torsk. Illustrasjonsfoto
 
Kvote på 3.000 tonn for å sikre Øst-Finnmark torsk
Distriktskvoteordning sendt på høring tirsdag.

Publisert: 18.jul.2017 17:33
Oppdatert: 23.okt.2017 11:22

Fiskeridepartementet vil innføre en distriktskvote på 3.000 tonn torsk per år. Ordningen skal sikre fersk fisk til Øst-Finnmark utenom sesongen.

Distriktskvoteordningen skal gjelde midlertidig for kvoteårene 2018 og 2019. Kvoten skal styre råstoff til fiskeforedlingsbedrifter i deler av Øst-Finnmark som trenger mer råstoff. Forslaget ble sendt på høring tirsdag.

– Regjeringen tar sikte på å innføre en distriktskvoteordning som skal bidra til å sikre fiskeforedlingsanlegg i små, næringssvake områder som Gamvik kommune. Vi ønsker blant annet å legge til rette for at det nye anlegget i Mehamn, Finnmark Fisk AS, skal ha større tilgang til fersk fisk utenom hovedsesongen, sier statssekretær i Nærings- og fiskeridepartementet, Ronny Berg.

Hensikten med distriktskvoter er at det skal legges til rette for tilførsel av råstoff til foredlingsindustrien i særlig fiskeriavhengige områder. Ordningen er hjemlet i havressursloven, som gir myndighetene adgang til å ta regionale hensyn når kvotene skal fordeles.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no