7. des
 
Kystradioen i Vardø legges ned
Telenor går fra fem til to kystradiostasjoner fra neste år.

Publisert: 04.apr.2017 10:26
Oppdatert: 23.okt.2017 11:17

De tre minste av dagens fem kystradiostasjoner forsvinner fra 1. januar 2018, i det Telenor kaller en «fullstendig oppgradering og modernisering av gammel infrastruktur.»

Selskapet mener dagens struktur gir for liten fleksibilitet, og mener dagens digitale muligheter gjør at de kan drive større og færre kystradiostasjoner.

Ansatte flyttes

22 fast ansatte og to midlertidig ansatte ved Vardø, Florø og Tjøme mister sin lokale arbeidsplass. Til gjengjeld opprettes 12 nye arbeidsplasser ved kystradiostasjonene i Bodø og Rogaland. Disse to stasjonene får henholdsvis navnene Kystradio Nord og Kystradio Sør.

- Ansatte ved kystradiostasjonene som legges ned vil få tilbud om overføring til de to gjenværende stasjonene. Organisasjonsendringen vil derfor innebære både frivillig flytting og overtallighet, skriver Telenor i en pressemelding.

– Tjøme Radio, Florø Radio og Vardø Radio er stasjoner som alle har bidratt betydelig til å skape trygghet og sikkerhet til sjøs i deres områder i nærmere 100 år. Det er selvfølgelig vemodig å legge ned stasjoner som innenfor deres regioner har opparbeidet ett solid navn og rykte som står for trygghet og sikkerhet til sjøs, sier Terje Hammer, direktør for Telenor Kystradio ifølge meldingen.

- Påvirker ikke brukerne

Telenor skriver at dette ikke vil påvirke de som bruker kystradioen. De mener derimot at samlingen av stasjonene gir dem mulighet tl tettere samarbeid med Hovedredningssentralen.

De døgnbemannede kystradiostasjonene til Telenor håndterer nød- og sikkerhetskommunikasjon på sjøen. De håndterer også kurs og lisenser for radiooperatører, akkreditering av skoler og kurs, og inspeksjon av radioutstyr på sjøfartøy og offshore-installasjoner.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no