22. okt
ANHOLDT: Lasteskipet «Amathus».
 
Kystvakten anholdte «Amathus» i Kirkenes
Tatt for uregistrert omlasting og levering av snøkrabbe.

Publisert: 18.aug.2015 11:17
Oppdatert: 23.okt.2017 10:54

Kystvakten har anholdt lastefartøyet «Amathus», registrert i Saint Kitts & Nevis, i Kirkenes for ulovlig omlasting av snøkrabbe. Det melder de i en pressemelding sendt ut mandag kveld.

- Fartøyet har ved tre anledninger i sommer gjennomført omlasting av snøkrabbe i fiskevernsonen rundt Svalbard uten å sende aktiv, passiv og overføringsmelding til norske myndigheter. Fartøyet har også levert fangst i Kirkenes tre ganger uten å sende melding om havneanløp til norske myndigheter, skriver Kystvakten.

Kystvaktskipet KV Heimdal kontrollerte «Amathus» fredag, mens det lå til kai i Kirkenes. Nå er saken videreført til politiet.

- Det foregår nå et betydelig fiske etter snøkrabbe i Smutthullet, rundt 400 nautiske mil nordøst for Båtsfjord, der totalt 18 krabbefartøy er i aktivitet. I tillegg er 2-3 fartøy på tilsvarende fiske noen mil lenger vest, i Fiskevernsonen rundt Svalbard, konstaterer Kystvakten.

Skipet er registrert i Saint Kitts & Nevis i de karibiske øyer, ifølge Kystvakten.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no