9. des
 
Sivilforsvaret lånt ut fra Sør-Varanger nok en gang

Publisert: 01.aug.2018 17:02
Oppdatert: 01.aug.2018 17:06

Fungerende brannsjef Frank Rune Ellingsen i Karasjok fikk god hjelp til å slukke skogbrannene denne uka. Mannskap fra Sivilforsvaret i Øst-Finnmark, inkludert litt over 20 stykker fra Sør-Varanger, stilte nemlig opp for å slukke.

– Vi hadde fått beskjed om skogbrann ganske langt inne på vidda søndag kveld. Etter at to helikopter fra Forsvaret hadde drevet slukking en stund, var det innsats både i lufta og på bakken. Sivilforsvaret sto i all hovedsak for slukkinga på bakken, med minst én fra brannvesenet til stede per lag, forteller Ellingsen.

Sivilforsvaret hadde satt av rett over 70 personer totalt til jobben, som så ut til å nærme seg slutten per onsdag. Da var et område på 300 ganger 400 meter utenfor Karasjok rammet. Sivilforsvar-personell fra Troms kommer også til området torsdag denne uka.

Det føles nok godt, for dette er den andre brannturen på to uker for Sivilforsvaret i øst. 20. juli dro en bøling på 21 personer sørover, også her inkludert en drøss fra Sør-Varanger. Målet var å takle skogbranner i Aust-Agder. Det ble fire hektiske dager. Her ble mannskapet i stor grad brukt til etterslukning.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
ETTERSLUKNING: Sivilforsvaret tok for seg etterslukning på bakken i Aust-Agder.

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no