23. okt
STILLER UT: Leder, Odd Emanuelsen. nestleder, Olav Beddari og sekretær, Aksel Emanuelsen i Foreningen Norden, oppfordrer folk til å komme på utstillingen. (Foto: Martin Gramnæs).
 
Lær mer om Grunnlovsarbeidet
Foreningen Norden med egen jubileumsutstilling på biblioteket.

Publisert: 22.mai.2014 16:42
Oppdatert: 23.okt.2017 10:39

Utstillingen har nå vært på rundreise, og er nå ankommet siste stopp. Her blir den stående i et par ukers tid.

For alle

- Denne utstillingen passer veldig bra for skoleungdom, eller andre som er interessert i å lære mer om hvordan Norge ble etablert som selvstendig nasjon, forteller leder i foreningen, Odd Emanuelsen. Den består av en fin kombinasjon med relativt korte tekster akkompagnert av bilder og illustrasjoner som gjør at det er lett å få med seg det som står.

- Forestillingen ble laget sentralt av Foreningen Norden og inneholder mye lærdom om grunnlovsetableringen, reklamerer sekretær Aksel Emanuelsen. Rett ved siden av denne utstillingen har biblioteket sin egen utstilling med forskjellig tekst og bilder, samt bøker til utlån.

Vennskap

Foreningen Norden har tidligere arrangert Nordiske Dager, og de jobber mye opp mot sin vennskapskommune, Enare, i Finland. De arbeider også med å få på plass et samarbeid med Nikel. Foreningen teller i dag 30 medlemmer i Sør-Varanger.

- Og vi ønsker oss veldig gjerne flere, avslutter Odd Emanuelsen.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no