9. des
Robert Flatli.
 
Lærlinger mister ikke prøver
Robert Flatli forteller at lærlinger ved Sydvaranger Gruve for sikkerhets skyld får ta prøver litt tidligere i år.

Publisert: 15.apr.2015 06:30
Oppdatert: 23.okt.2017 10:49

Det er usikkerheten rundt drifta til Sydvaranger Gruve som er årsaken. Ved en eventuell konkurs ved Sydvaranger Gruve vil konsekvensene for lærlingetilbudet i fagene industrimekaniker, kjemi og prosess, automatisering og elektriker bli redusert med mellom 6-10 læreplasser årlig.

- Dette utgjør omtrent 10 prosent av lærlingemassen som er tilsluttet vårt kontor. I tillegg vil mulighetene til å ta fagbrev som voksen ved Sydvaranger Gruve bortfalle, sier daglig leder ved Tverrfaglig opplæringskontor i Øst-Finnmark, Robert Flatli.

Før sommeren

Han sier at selv om opplæringskontoret har et stabilt antall lærlinger i rundt 20 forskjellige fagområder gjennom sine 67 medlemsbedrifter i Øst-fylket vil de som alle andre helt klart merke en eventuell reduksjon eller konkurs.

- For de lærlingene ved Sydvaranger Gruve som er under kontrakt og som er planlagt oppmeldt til fagprøve i løpet av sommeren og høsten 2015 har vi i samarbeid med bedriften iverksatt tiltak for å prøve og få gjennomført disse prøvene før sommeren, sier Flatli.

De lærlinger som har kontrakt til 2016 og som vil bli omfattet av redusert drift/konkurs vil bli forsøkt omplassert til andre bedrifter hvis mulig.

- Men dette håper vi på at ikke blir aktuelt. Som alle andre håper vi på fortsatt drift for en bedrift som har bidratt til at mange ungdommer fra Sør-Varanger har tatt sine fagbrev lokalt, sier han.

Mister kompetanse

- En annen konsekvens for de ulike fagområdene Sydvaranger Gruve dekker som godkjent og aktiv lærebedrift, vil være at opparbeidet fagkompetanse gjennom godkjente faglige ledere og instruktører forsvinner og det vil ta tid for å bygge dette opp igjen, sier Flatli.

- En redusert virksomhet/konkurs vil også ha innvirkning på ungdommens søknader til de ulike linjevalg ved de videregående skolene, ikke minst for de som uteksamineres inneværende år, med tanke på reduserte antall lokale læreplasser å søke på, sier han.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no