20. okt
GODT PUSLESPILL: Hele 230 spillere er med på fotballskole og på turnering. Et imponerende puslespill av instruksjon, kamper og sosiale aktiviteter.
 
Lærte seg triks og lure strategier
230 fotballspillere spisset ferdighetene sine i Pasvik i helga.

Publisert: 14.jun.2016 14:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:05

- Så enkelt kan det gjøres, sier Jonathan Hill og slår ut med armene.

Hill, med bakgrunn som akedemitrener for både Manchester City og Manchester United, var sammen med syv andre instruktører hentet inn for å dele av sine ferdigheter med lag Øst-Finnmark og Russland.

Pasvik International er en veldig populær fotballskole. I år var 230 spillere fra BIL, KIF, Hesseng, Polarstjernen, Tana, Skole 10, Sever og Tana med. Det er Pasvik Hauk soom arrangerer fotballskolen, og de forteller at fotballskolen i år på grunn av kapasiteten dessverre måtte si nei til de siste som ville melde seg på, det var et lag fra Nikel. Fotballskolen, som i fjor ble kåret til Tines beste fotballskole, er for spillere i alderen 10 til 15. Lillegutter og lillejenter, småjenter og smågutter.

Mye skøy

Forventningene er høye i forkant. Ikke alle fikk ro på seg til å sove skikkelig natt til lørdag. Jentene fra Bjørnevatn forteller at de syns det er artig å være med, både for å være i lag og også for å oppleve mye skøy. Som å gå på disko på kvelden.

- Hvordan finte.

- Å gjøre gode innkast!

- Hvordan bevege seg i rom.

- Trikse og lure strategier.

- Hvordan få høyere skudd.

- Få presise pasninger.

Samhold i laget

Må å lære og øve seg på altså. Fotballskolen har både instruksjon og turnering, og det er satt av tid til både sosiale aktiviteter og til trenerseminar. Lagene overnatter på Pasvik folkehøgskole.

Trener for BILs lillejenter, Siw Mortensen, er kjempefornøyd med deltakelsen. En ting er at jentene blir bedre spillere, en annen side av saken er at deltakelsen betyr mye for samholdet i laget.

- De får spilt kamper og de får treffe nye spillere. Et kjempeflott opplegg, sier hun.

I år var 28. gangen Pasvik International arrangeres.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no