24. okt
FLYTTING: Årets julemesse i Pasvik må flyttes fra Laftehallen på Melkefoss til Idrettshuset på Skogfoss. Her fra julemessa i fjor. (Arkivfoto).
 
Laftehallmessa må flytte
Det blir julemesse i år også, men ikke i Laftehallen på Melkefoss. Etter 30 år må den i år flyttes til Idrettshuset på Skogfoss.

Publisert: 15.okt.2013 17:21
Oppdatert: 23.okt.2017 11:25

I september fikk Idrettslaget Nordlyset beskjeden fra eieren Evald Beddari ved Laftehallen på Melkefoss. Hallen var bortleid til bruk for bobiler. Dermed måtte arrangørene av Sør-Varangers mest populære julemesse fire uker før jul, finne fram plan B.

Vemodig

Nestleder i idrettslaget og ansvarlig for den tradisjonsrike julemessa, Finn Johansen, innrømmer at det er litt vemodig at det ikke blir Laftehallen som skal huse årets messe.

- Ja, det er jo det. Laftehallmessa er blitt en institusjon og er veldig innarbeidet. Men nå er det slik og vi skal gjøre alt for at det skal bli en så bra julemesse som mulig også i år, sier Johansen.

Tradisjonen tro vil årets julemesse bli holdt den første adventshelga, som i år faller på lørdag 30. november og søndag 1. desember. Vanligvis så samler messa rundt 40 stands og mellom 800 og 1000 mennesker besøker messa på de to åpningsdagene.

- Vi skal sørge for at alle som ønsker å komme på messa skal få muligheten også i år, uansett om det er for å tilby sine varer eller besøke den. Og det selv om vi nå må flytte den til idrettshuset på Skogfoss, sier Johansen.

Provisorisk

Flere tilbydere har henvendt seg til arrangørene med spørsmål om det blir julemesse i år.

- Og julemesse blir det. Men i år må vi bygge et noe provisorisk bygg i tilknytning til Idrettshuset for å få plass til alle stands og besøkende. Alle som har lyst til å komme på de to dagene skal selvfølgelig få komme. Og også i år uten å fryse, selv om det skulle bli 30 kuldegrader, sier Finn Johansen.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no