14. okt
KORT VEI: Kirkenes lufthavn ligger i gangavstand fra Ankomstsenter Finnmark.
 
Lagt i håndjern på flyplassen
Asylsøker ble hentet tilbake til Vestleiren fredag.

Publisert: 18.des.2015 14:26
Oppdatert: 23.okt.2017 10:58

En asylsøker ble lagt i håndjern og tatt ut av Kirkenes lufthavn fredag formiddag. Hendelsen skjedde innenfor utreiseområdet på flyplassen.

Operasjonsleder Torfinn Halvari ved Kirkenes politistasjon bekrefter at en utenlandsk statsborger ble pågrepet.

– Det var i forbindelse med asylsøkersituasjonen som pågår. En som hadde opphold på Ankomstsenter Finnmark befant seg på flyplassen. Han ble pågrepet og kjørt tilbake til ankomstsenteret, forteller Halvari.

Sikkerhetskontrollert

Halvari kan ikke si om utlendingen var på tur til å reise vekk. Men SVA vet at vedkommende var innenfor sikkerhetskontrollen på flyplassen, og hadde bager med seg. Man kommer seg normalt ikke innenfor sikkerhetskontrollen uten å ha flybillett.

Halvari kan uansett ikke bekrefte dette. Han har ikke alle detaljene rundt situasjonen. Men han kan fortelle at politiet er redd for unndragelsesfaren når en asylsøker er på flyplassen.

- Man kan bevege seg inn og ut av Vestleiren, men når de drar til flyplassen, sendes politi for å hente dem, sier han.

11 på Vestleiren

Utlendingsdirektoratets stedleder på Ankomstsenter Finnmark, Siri Rustad, kan ikke si noe om saken. Hun kan fortelle at det er elleve personer som har opphold i ankomstsenteret på Vestleiren, per fredag.

Det er dermed kommet noen flere til etter at ankomstleiren stort sett ble tømt over sist helg. I begynnelsen av denne uken var det fire personer som hadde opphold i leiren.

Rustad kan ikke si noe om hvor disse er kommet fra eller videre status på dem, av hensyn til personvern. Hun sier det er for få personer til å kunne gi slik informasjon.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no