21. okt
MYE VANN: Arrangøren måtte avlyse fiskekonkurransen i Neidenelva lørdag. Store vannmengder gjorde det umulig å ha fiskekonkurranse enkelte steder i elva.
 
Laksen fikk hoppe i fred i Neiden også denne helga
Til tross for at både sol og mange deltakere la rammene for en flott fiskekonkurranse i Neidenelva lørdag, måtte arrangøren nok en gang se seg slått av høy vannstand.

Publisert: 15.jul.2017 18:46
Oppdatert: 23.okt.2017 11:22

Opprinnelig skulle laksefestivalen ha gått av stabelen for to uker siden. Men grunnet for høy vannstand besluttet arrangøren å flytte fiskekonkurransen til nåværende lørdag.
Forventningen var dermed høye og fiskere hadde nok en gang kommet tilbake for å prøve lykken i den tradisjonsrike konkurransen.

Men til tross for at alt lå til rette for fiskekonkurransen - med sol og godt med fiskere - skulle store vannmengder nok en gang vise seg å skape problemer.

- Vi måtte avlyse fiskekonkurransen. Vannet har steget så mye de siste dagene, så konkurransen lot seg ikke gjennomføre av sikkerhetsmessige årsaker, forteller organisator for Neiden Laksefestival Roy Mikkola.

Beslutningen om å avlyse konkurransen ble tatt i samråd med fiskerne, og det skal ifølge Mikkola ha vært bred enighet.

Første avlysning

Mikkola forteller at det dessverre ikke ble slik de håpet, og at det muligens er første gang i historien.

- Det er første gangen at konkurransen først blir utsatt for så å bli avlyst noen uker senere. Det tror jeg ikke har skjedd før. Jeg må derfor si at det ikke blir noen konkurranse i år, slik vi hadde håpet på, sier han og viser til at flere av fiskerne reiser langt for å delta.

Ifølge Mikkola gjelder det blant annet fjorårets vinner Tommy Nyman, som hadde tatt turen fra Finland til Neiden. Han kom både den opprinnelige helgen for konkurransen og denne helgen. Han måtte imidlertid snu begge gangene.

God deltakelse

Til tross for at konkurransen ble avlyst, hadde et godt antall ifølge Mikkola møtt opp for å delta.

- Det er noe usikkert hva det totale antallet deltakere for festivalen var, da noen ikke rakk å bli registrert. Men til konkurransen i fluesonen var det 17 påmeldte. Alle som var påmeldte eller i ferd med å registrere seg fikk fiske fritt i tidsrommet hvor konkurransen skulle foregå, forteller Mikkola.

Satser på neste år

Det var lite å gjøre med at lørdagens konkurranse måtte avlyses. Men Mikkola er tydelig på at de håper værgudene er med dem første helgen i juli neste år.

- Vi satser på bedre vær neste år, og at vi da kan gjennomføre denne tradisjonsrike fiskekonkurransen slik som vi pleier. Da vil den bli arrangert sammen med markedet på Neiden fjellstue og Neiden helselag sin turmarsj, slik som årets laksefestival også var planlagt.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no