17. okt
RUNDTUR: Elever som skal hjem fra Kirkenes skole til Prestøya må følge med rutebussen på en halvtimes tur i byen, inkludert 12 minutters venting utenfor Amfi-senteret. (Arkivfoto)
 
Lang busstur for skoleelever
Skolebussen fra Prestøya bruker bare fem minutter til skolen, men hele 32 minutter tilbake. Elevene må vente ved Amfi i byen i 12 minutter. – Det er en dårlig ordning, sier Alf Martin Eriksen.

Publisert: 11.jan.2016 12:32
Oppdatert: 23.okt.2017 10:59

Alf Martin Eriksen har ei datter som går på Kirkenes skole. Han forteller at ungene på Prestøya tar ringbuss nummer 110 til skolen.
– Avstanden mellom Prestøya og skolen er egentlig for kort til å få skoleskyss, men elevene har likevel fått skoleskyss på grunn av farlig skolevei. Det er rutebussen som kjører ungene til skolen. Men reisetiden er 540 prosent lengere når de skal hjem enn når de skal til skolen, sier han.

Lang tur

Årsaken til dette er den nye ringruta som Boreal har innført.
– Bussen fra Prestøya bruker bare fem minutter til skolen, men hele 32 minutter tilbake fordi de må følge med bussen på hele ringen, blant annet opp på Prestefjellet. Inkludert i den lange turen hjem er 12 minutter venting utenfor Amfi-senteret. Jeg synes ikke dette er tilfredsstillende, sier Eriksen.

Tar ikke

Han forteller at hans datter nå ikke tar skolebussen hjem, men går til besteforeldre som bor i nærheten, og blir plukket opp av foreldre på vei hjem.
– Vi har tenkt på om hun bare skal gå hjem igjen, men det er jo nettopp på grunn av den farlige skoleveien at elevene på Prestøya har fått skoleskyss, sier han.

Snu ruta

Eriksen forteller også at han har snakket med andre foreldre og fått vite at rutebussen går forbi skolen fem minutter før skoleslutt, noe som betyr at ungene må vente i nesten en time på at bussen skal komme.
– Jeg vil foreslå at Boreal løser dette med å kjøre innom skolen på vei til Prestøya på de aktuelle tidspunktene når elever skal hjem istedenfor å ta dem med på vei fra Prestøya, sier han.

Undersøke

Samferdselssjef Per Bjørn Holm-Varsi sier at han ikke har hørt om denne problemstillingen før, og må komme tilbake til saken når han vet mer.
– Jeg må undersøke dette først, sier han.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no