24. okt
FIRE PLASSER: I til sammen 3,8 stillinger er det nå ansatt radiografer i Kirkenes, Karasjok, Hammerfest og Alta.
 
Lang ventetid for å få tilpasset høreapparater
Hørselshemmedes Landsforbund i Finnmark varsler at de ikke slår seg til ro før ventetiden for å få tilpasset høreapparat er kommet ned til rundt tolv uker.

Publisert: 13.apr.2016 20:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:03

Og historien viser at dette forbundet ikke har tenkt å gi seg med ett forsøk.
Omtrent 11 000 finnmarkinger har en eller annen form for hørselshemming, og situasjonen for de hørselshemmede i fylket er blitt sterkt forbedret etter at Hørselshemmeds Landsforbund i Finnmark i år etter år har jobbet iherdig for å bedre audiografsituasjonen i fylket.

Forbundet har nettopp hatt årsmøte, og der ble det poengtert at de i fire år jevnt og trutt har sendt uttalelser til styret i Finnmarkssykehuset med kopi til Helse Nord.
Og det har til slutt nyttet.

Fire stillinger

– Styret og administrasjonen i Finnmarkssykehuset HF har de siste to årene virkelig tatt tak i audiografsituasjonen i fylket.
Dette har ført til at HLF Finnmark endelig etter vel fire års kontinuerlig arbeid har opplevd å få tilnærmet fullt gjennomslag hos Finnmarkssykehuset HF i kravet om minst fire hele audiografstillinger i Finnmark.

I løpet av de siste månedene av 2015 fikk Finnmarkssykehuset HF både ansatt audiograf i 100 audiograf stilling i Karasjok samt endelig også ansatt audiografen i Alta i en 80 prosent fast stilling.

Dermed har Finnmarkssykehuset HF siden desember 2015 hatt fire audiografer fast tilsatt i 3,8 stillinger i
henholdsvis Kirkenes, Karasjok, Hammerfest og Alta.

Kraftig ned

I en enstemmig resolusjon skriver forbundet at det er mer å ta tak i.

– For ventetiden for tilpasning og utprøving av høreapparater er fortsatt i dag for lang de fleste steder i
fylket, men HLF Finnmark håper nå virkelig at ventetiden i løpet av et års tid vil ha gått kraftig ned og nærmet seg en akseptabel ventetid på 12 uker.

Dersom så ikke har skjedd, regner årsmøtet i HLF Finnmark imidlertid med at Finnmarkssykehuset HF vil være med på å vurdere en ytterligere styrking av audiografsituasjonen i fylket.

HLF Finnmark vil i alle fall ikke slå seg til ro før ventetida alle steder i fylket er kommet ned i tilnærmet 12 uker.

Bedre hverdag

Årsmøtet passer samtidig på å rette en stor takk til Finnmarkssykehuset HF for å ha styrket audiografsitasjonen i Finnmark såpass kraftig.

– Noe som viser at Finnmarkssykehuset nå virkelig tar de mange hørselshemmede i fylket på alvor og er innstilt på å bidra til å skape en bedre hverdag for alle mennesker i fylket som sliter med en eller annen form for hørselshemming. Årsmøtet i HLF Finnmark vil også oppfordre Finnmarkssykehuset HF å gi alle audiografene i fylket gode lønns- og arbeidsforhold slik at de blir i Finnmark, og slik at eventuell rekruttering av nye audiografer kan skje lettere.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no