15. okt
LOKALVALUTA: Flyktninger kan få vekslet inntil 5000 kroner per person.
 
Lar flyktninger veksle i banken
Sparebank1 åpner vekslingskontor på grunn av asylsøkerstrømmen.

Publisert: 05.nov.2015 10:52
Oppdatert: 23.okt.2017 10:57

- De siste ukene har Nord-Norge opplevd en enorm økning i antallet flyktninger som kommer over grensen fra Russland. Flyktningene har med seg euro og dollar som de ikke får vekslet til norske kroner, fordi nærmeste bankskranke ligger i Tromsø eller Alta. Dette er en ny utfordring. SpareBank 1 Nord-Norge iverksetter nå tiltak for å avhjelpe situasjonen, står det i en pressemelding fra Sparebank1.

- Vi har åpnet et vekslingskontor i banken i Kirkenes. Her kan flyktninger få vekslet utenlandsk valuta til norske kroner. Vi har egentlig avviklet tilbudet om veksling av valuta, men vi ser det som helt nødvendig å bidra i denne situasjonen. Dette er et tilbud til flyktninger som kommer over grensen uten norske kroner, sier konserndirektør for Finnmark, Trond Hanssen.

- Vi håper at vi på denne måten kan bidra til å hjelpe flyktninger i en vanskelig situasjon. Vi kan ikke veksle store beløp, men vi veksler inntil 5000 kroner per person, sier Hanssen.

Enkelte av asylsøkerne har mye mer penger enn det. NRK har snakket med asylsøkere som sier at de har solgt hjemmet sitt og alt de eier før de flyttet.

– Jeg har hørt, men ikke fått bekreftet, at enkelte har ønsket å veksle så mye som 150.000 kroner, sier Trond Hanssen til statskanalen.

– Enkelte har nok med seg hele sin formue. Det er utfordrende for oss. Det går litt på sikkerhet også.

SpareBank 1 Nord-Norge opprettholder tilbudet så lenge behovet er der, ifølge meldingen.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no