23. okt
KOMMER: Lars Bremnes er tilbake i Kirkenes. Forrige gang sjarmerte han publikum i senk. (Foto: Martin)
 
Lars Bremnes kommer
Han har ikke besøkt Kirkenes siden 2011, men nå kommer han tilbake.

Publisert: 10.nov.2016 18:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:11

Forrige gang hadde Lars Bremnes med seg den dyktige gitaristen Terje Nohr, men nå kommer han alene med gitaren. Det er et format han behersker godt, selv om SVAs anmelder i 2011 (undertegnede) var over seg av begeistring for Nohr.

Musikkfamilie

Lars Bremnes kommer fra en musikk og litteraturinteressert familie i Svolvær i Lofoten. I 1994 debuterte han med egne sanger på platen «Stjernesukkertøy». Den gang fast bestemt på å unngå å skrive kjærlighetssanger. Musikken var inspirert av nordisk visesang, jazz og melodisterk pop i kombinasjon med originale, ofte humoristiske tekster.

Kjærlighet

I 1997 ble han oppdaget av Eivind Rølles på EMI, fikk kontrakt og en større radiohit med «Fiolinan», en sang som det året var den mest spilte norskspråklige på radioen.

Et samarbeid med sine søsken Kari og Ola på albumet «Soløye» resulterte i en spellemannspris for året 2000, norgesturné og Lars ble artist på heltid.

Ironisk nok: Kjærlighetssangen «Å kunne æ skrive» fra platen er kanskje den som de fleste forbinder med Lars. Også den sangen som Maria Haukaas Mittet sang til seier i fjorårets «Stjernekamp».

Flyktning

Tekstmessig har Lars fått en større horisont for hver utgivelse. I 2006 fikk han spellemannsprisen for «Hjertekaptein» hvor sanger som «Kirgisistan blues» og «Storebror» har en tydelig politisk undertone.

Årets «Elias sang» føyer seg inn i rekken. Mange har latt seg røre av Lars Bremnes sin sang om flyktningen Elias gjennom en video på sosiale medier. Nå er «Elias sang» sett og lyttet til av over 300 000.

I 2015 slapp Lars albumet «Himmel nok tel alle», hans syvende i rekken. Tittellåten lå nesten tre måneder på NRK P1s a-liste.

Lars Bremnes spiller på Ofelas Arena 12. november.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no