15. okt
LEDIGHET: Fortsatt lav ledighet i Sør-Varanger, viser mai-tallene fra Nav.
 
Lavest ledighet i Sør-Varanger
Arbeidsledighetstallene for mai viser at Sør-Varanger fremdeles ligger på bunn når det gjelder ledighet.

Publisert: 03.jun.2014 15:41
Oppdatert: 23.okt.2017 10:40

De sesongmessige variasjonene viser at arbeidsledigheten i fylket er forholdsvis stabilt. Dette skyldes blant annet at fiskeindustrien er i full drift igjen langs største delen av kysten, reindrifta har stor aktivitet nå, og turistsesongen starter opp for fullt for sommeren, heter det i en pressemelding fra Nav.

Liten økning

Månedstallene viser at fylket ved utgangen av mai har 1306 personer helt ledige. Dette er 25 personer flere enn på samme tid i fjor. Som andel av arbeidsstyrken tilsvarer dette 3,3 prosent. Det er fortsatt flest ledige menn, og innenfor yrkesgruppene er det bygg og anlegg og industri vi har størst beholdning. Sammenliknet med mai i fjor ble det flest nye ledige blant de med bakgrunn fra butikk- og salgsarbeid og jordbruk, skogbruk og fiske, målt i antall personer.

Topp og bunn

Det er de største kommunene i fylket som har en økning i ledigheten, sammenlignet med samme periode i fjor. Alta har en beholdning på 299 personer helt ledige, og Hammerfest 222.

I kystkommunene ser vi at ledigheten reduseres. Båtsfjord er likevel den kommunen i fylket med høyest ledighet i prosent av arbeidsstyrken med 6,3 prosent. Til sammenligning har Sør-Varanger og Porsanger 2 prosent i andre enden av skalen.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no