14. nov
Kirkenes 20191025. Utenriksminister Ine Eriksen Søreide drikker musserende vin med sin russiske kollega Sergej Lavrov under åpningen av en jubileumsutstilling for grenseregimeavtalen på Grenselandmuseet i anledning markeringen av 75-årsdagen for frigjøringen av Øst-Finnmark. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 
Lavrov: Svaret på benådning av Frode Berg kommer snart
Russlands utenriksminister Sergej Lavrov sier at svaret på benådning av spiondømte Frode Berg er kort tid unna.

Publisert: 25.okt.2019 12:50
Oppdatert: 25.okt.2019 12:49

Det sa han på spørsmål fra NTB på en pressekonferanse sammen med Norges utenriksminister Ine Eriksen Søreide i Kirkenes fredag.

– Frode Berg er dømt for spionasje og har søkt benådning. Denne benådningen er vurdert, og svaret kommer snart, svarte Lavrov.

Flere spor

Også Søreide kommenterte saken.

– Vi ønsker å få Frode Berg hjem. Det har vi sagt helt fra begynnelsen, og den meldingen har vi også gitt til russiske myndigheter. Vi jobber langs ulike spor for å få det til. Vi ivaretar hans interesser mens han sitter fengslet, sa hun.

Blant annet får Berg besøk annenhver uke.

– Det er en tung situasjon, for Frode Berg og familien. Fra UDs side er det jevnlig kontakt med familien og begge hans advokater, fortsatte Ine Eriksen Søreide.

I Kirkenes

Møtet mellom Lavrov og Søreide var en del av markeringen av at det er 75 år siden sovjetiske soldater frigjorde Øst-Finnmark fra tysk okkupasjon.

16. oktober ble det kjent at en utveksling med en spiondømt russer i Litauen kan være på trappene, og torsdag denne uka meldte det russiske nyhetsbyrået Interfax at en russisk kommisjon anbefaler at president Vladimir Putin benåder Frode Berg.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no