23. okt
TESTING: Her tester John Ingram pasienter for malaria i Sør-Sudan. 60-70 prosent av pasientene hadde malaria. (Foto: Leger Uten Grenser)
 
«Leger Uten Grenser» til Bjørnevatn
En representant for organisasjonen Leger Uten Grenser kommer til Bjørnevatn mandag 29. september, i forbindelse med prosjektet «Glemte kriser».

Publisert: 22.sep.2014 20:30
Oppdatert: 23.okt.2017 10:43

Det er et medieprosjekt der elevene skal jobbe med å få fokus på humanitære kriser i verden som ellers ikke får mye oppmerksomhet, informerer Leger Uten Grenser. Prosjektet går på 70 ungdomsskoler over hele landet.

Det er feltarbeider John Ingram som kommer til Bjørnevatn. Han er i logistikk- og administrasjonsdelen av Leger Uten Grenser, og skal snakke om glemte kriser rundt om i verden.

- Jeg forteller også litt mer fra feltarbeidet både i Sør-Sudan og i India, sier han. I Sudan testet han blant annet pasienter for malaria før de skulle inn til legen.

Hver klasse som er med på prosjektet skal etter hvert presentere en oppgave. Blant disse bidragene kåres 19 fylkesvinnere og én landsvinner på slutten av året. Ingram oppfordrer elevene til å jobbe med temaet før han kommer.

- Så har de relevante spørsmål og problemstillinger, sier han.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no