5. des
TØFT: BUL-spillerne presset seg ofte igjennom forsvaret i siste kamp, men uten at det gikk ut over spilleviljen til KIF. De fikk inn noen få fulltreffere, og KIF-keeperen fikk mye skryt for å ta harde skudd. (Alle foto: Håvard S. Mækelæ)
 
Legger fremtidsgrunnlag for hele håndballaget
Det ble tøffe kamper mot BUL for 12-åringene i serieavslutningen i Fjellhallen søndag. Men hele gjengen viser fremgang, og treneren vil ikke gi slipp på noens potensiale frem mot Glasscupen.

Publisert: 14.mar.2017 16:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:16

Jenter 12-laget til KIF endte med tap i alle kampene mot Bossekop UL i Fjellhallen i helga - to knappe tap, og ett klart et på slutten. Det mer folksomme BUL-laget hadde tatt med seg spillere nok til flere lag, så både tolv- og sekstenåringene fikk kjørt seg den søndagen.

Dette var også de siste vanlige seriekampene for tolvåringene denne sesongen - men trener Jill Hege Mortensen ser langt fra mørkt på at jentene tapte disse kampene.

- De har hatt en kjempefremgang igjennom sesongen. Vi topper ikke noen spillere, men jobber med å gjøre alle spillerne på laget bedre, sier hun.

Målet er nemlig å ha en god og bred spillerstokk til de fremtidige lagene, og å gi alle noe å gjøre.

- Vi har et kjempefint samhold på laget, der flere har fått venninnene sine med. Selv om de ikke vinner, framhever vi at det er gøy å spille håndball, slår treneren fast.

Drammenscup

Og selv om selve serien er over, så er det mer spilling i vente for tolvåringene.

- Vi trener videre fram til en tur til Drammen, der vi skal spille i Glasscupen, forteller Mortensen.

Dette skal være spillerforeldrenes initiativ. Cupen finner sted over påske.

Tøffe 16-åringer

SVA var innom hallen rett før sekstenåringenes siste kamp. Da hadde KIF sitt J16-lag akkurat vunnet over det ene av BUL-lagene, men nå skulle de støte på det sterkeste av BULs 16-årsjenter.

- Det blir en tøffere kamp, men når vi er på høgget, matcher vi dem, sa trener Inger Lise Noste da.

Ifølge Noste ligger KIF sitt J16-lag an til å bli nummer tre av ti lag på regionstabellen når serien går mot slutten. Sekstenåringene har sjelden hatt en travlere sesong, da de har spilt både Toppserien og Bring-serien i tillegg til den vanlige J16-serien.

- Nå har vi én til hjemmekamp igjen i regionserien, mot Tverrelvdalen, og en tur til for å spille i Bring-serien i Oslo, sier Noste.

Bring-serien er spesiell, for der møter J16-laget de ypperste ungdomslagene i Norge. Laget måtte kvalifisere seg fra Toppserien, og det har vært en skikkelig sjanse til å måle nivået på Kirkenes-håndballen.

Noste ser imidlertid ikke for seg at den neste J16-sesongen blir like travel. For det er en god del av de nåværende spillerne som da blir for gamle til å spille i vanlig seriespill i J16-serien.

- Da må vi etablere oss litt på nytt igjen, sier Noste.

Resultater

Jenter 16

KIF-Bossekop 2 - 22-19 (14-8)

KIF-BUL - 9-21

Jenter 12

KIF-BUL - 8-10 (5-5)

KIF-BUL 2 - 10-11 (4-4)

KIF 2-BUL - 4-18 (1-11)

KIF 2-BUL 2 - 5-13

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no