6. des
BEDRE TEKNIKK: Her øves iherdig på teknikken. (Alle foto: Birgitte Wisur Olsen)
 
Legger grunnlag med fotballskole der teknikken lekes inn
- Positive opplevelser er det viktigste. Fotball skal være gøy. Og så er det jo kjempefint om de lærer litt fotball i tillegg.

Publisert: 20.aug.2016 08:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:07

KIFs Harald Sørensen står i strålende sol på Kirkenes stadion tidlig på ettermiddagen torsdag og forklarer filosofien bak KIFs fotballskole. 45 fotballspillere i alderen seks til tolv år yrer rundt på banen. Lenge før instruktørene kommer og fotballskolen offisielt starter for dagen er spillerne i gang og øver seg. Her skytes og dribles og heades, og det er så varmt at noen av de minste spillerne som på internasjonale stormesterskap løfter drikkeflasken og heller vann over hodet i håp om å få kjølt seg ned. En annen kar bretter ned strømpene og viser stolt frem helt nye leggskinner og en småtass skjuler et gjesp etter å ha ligget klar med fotballutstyret på helt fra kvelden før.

Dugnad

KIFs fotballskole går over tre dager med tre timer hver dag. og A-lags spillere fra KIF samt jente- og småjentespillere stiller opp på dugnad som instruktører.

Spillere fra Hesseng, Sandnes og Bjørnevatn forklarer at noen av dem også gikk på fotballskole like etter at skolen sluttet, og de går på fotballskole for å lære mer.

- Nei, men vi trener jo uansett hele sommeren. Vi treffes på banen og spiller, forklarer de.

Drible

Mathias Larsen Lysholm spiller på Sandnes, men skal over til BIL etter helgens turnering.

- Det er veldig bra med fotballskole, mener han.

- Vi lærer mye, sier også Ole Andreas Magga og Isak Magga, fra henholdsvis Hesseng lillegutter og smågutter, og Bjørnevatns lillegutter.

De tre forklarer at de håper spesielt å bli ble bedre til å drible og til å skyte, og er helt klare på at: Fotballskole er både kjempeartig og veldig lærerikt.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no