23. okt
NYTT STYRE: Det nyvalgte styret i Finnmark Venstre: Fra venstre: Raymond Londal, Margoth Thomassen, Carina Borch Abrahamsen, Leif Wasskog, Kirsten Berit Hætta Guttorm, Svanhild Kristiansen.
 
Leif Wasskog ny leder i Finnmark Venstre
Årsmøtet i Finnmark Venstre valgte Leif Wasskog til ny leder. Han overtar som leder etter Terje Soløy. Carina Borch Abrahamsen fra Vadsø ble valgt til ny nestleder.

Publisert: 29.feb.2016 15:07
Oppdatert: 23.okt.2017 11:01

Det nye styret består i tillegg av Margoth Thomassen fra Porsanger, Raymond Londal fra Alta, Kirsten Berit Hætta Guttorm fra Tana og Svanhild M. Kristiansen fra Finnmark Venstrekvinnelag.

«Jeg er veldig glad for tilliten og gleder meg til å ta fatt. Terje Soløy har gjort en solid og god jobb som leder av Finnmark Venstre. Målet er å styrke lokallagene, følge opp aktivitetene i og få på plass nye lokallag. For første gang på veldig lenge har vi nå et lokallag i Hammerfest.», sier Leif Wasskog i en pressemelding fra Finnmark Venstre.

Den nye lederen peker på at det er mange utfordringer som venter.

– Det blåser en kald vind over landet med økonomisk nedtur og sentraliseringskrefter. Finnmark Venstre vil kjempe for de riktige tiltakene og løsningene for Finnmark, sier Leif Wasskog

 Blant de aktuelle sakene som ble drøftet på årsmøtet, var Helse Nords opplegg for pasientreiser som langt fra fungerer optimalt, og påfører pasienter ekstra belastninger. Helse Nord må nå rydde opp.

Andre uttalelser fra årsmøtet:

Rullebanen på Banak må beholdes med den lengden den har i dag og gjør oppmerksom på den samfunnsmessige betydningen flyplassen har.

Kritikk til måten asyl- og flyktningepolitikken har blitt gjennomført til nå. 
Årsmøtet går imot endringene i energiloven slik den er foreslått. Dagens organisering av kraftlagene har gitt gode resultater og ført til gode ringvirkninger i lokalsamfunnene. 

Årsmøtet understreker at miljøavgifter må ha miljøeffekt. En flyseteavgift må innrettes slik at den faktisk får en effekt og ikke slår negativt ut særlig i de områdene i landet som i praksis ikke har alternativer til flyreiser.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no