21. okt
MORO: Sandra Asmyhr, Sanela Samookovitsj, Hild Ulvang, Tordis Alvilde Nilsen og Kirsten Greiner Ovesen.
 
Lek, sport og moro for de eldre
– Bli med som aktivitetsvenn for demenssyke, sier Sandra Asmyhr og Kirsten Greiner Ovesen.

Publisert: 25.jan.2018 13:36
Oppdatert: 29.jan.2018 10:10

– Vi ønsker å lage litt liv og røre på institusjonene våre, for eksempel solfest, høstfest, 50-tallsparty, rullatorløp og så videre. Hvem vil vel ikke ha slike tilbud når den tid kommer, sier Sandra Asmyhr, daglig leder i Frivilligsentralen.

Det trenges det frivillige, så de som har lyst å bli med på dette får nå tilbud om kurs.

– Det som er nytt, og som kanskje kan få flere til å melde seg på er at man ikke trenger å binde seg til å være aktivitetsvenn i et helt år. Man kan stille på ett arrangement, være frivillig for en gruppe eller en enkeltperson, sier Kirsten Greiner Ovesen i Nasjonalforeningen for folkehelsen.

– Frivillighet kan gi mye glede og stor helsegevinst, også for den frivillige, sier Sandra Asmyhr.

– Det som er fint med å være med på et slikt kurs som nå tilbys er at man lærer masse om hvordan man kan få de eldre i bevegelse. Noen er veldig rørlige og aktive, andre ikke fullt så mye, men det går an å lage artige aktiviteter som alle kan være med på, sier Hild Ulvang, sykepleier i demensteamet på Wesselborgen. Som Asmyhr og Ovesen er hun også aktivitetsvenn ved siden av.

Kursene arrangeres på Pensjonistenes hus i Kirkenes tirsdag på dagtid og på Eldresenteret i Kirkenes torsdag uka etter, slik at alle skal ha mulighet til å delta. Kurset gir kunnskap om demens, kommunikasjon og grensesetting, tar opp temaer som verdighet og respekt, og forbereder deg på rollen som frivillig. Kurset er gratis og det blir enkel servering.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no