17. okt
LENSER: Lenser foran inntaket og flomlukene i Skogfoss-kraftverkets demning. Man skal ikke bevege seg innenfor! (Foto: Monica Jerijærvi)
 
Lenser og gjerde ved farlig kanal
Pasvik Kraft prøver å holde båtfolk på den sikre siden i Skogfoss- og Melkefoss-området.

Publisert: 18.jun.2015 21:00
Oppdatert: 23.okt.2017 10:52

Pasvik Kraft har satt ut lenser ved innløpet og utløpet til kraftverkets kanaler på Skogfoss og Melkefoss, for å hindre at båttrafikk begir seg inn på farlige områder. Daglig leder Monica Jerijærvi ber båtfolk om å holde avstand til lensene.

Sterk strøm

SVA har også tidligere somre skrevet om at man bør holde seg unna kanalen og flomlukene rundt. Det gjelder også dette sommerhalvåret.

- Det er sterk strøm i kanalen, og nå som det er vårflom er det ekstra kraftig strøm. Iblant er det også hurtig stopp i kraftverket, for eksempel ved lynnedslag, og da kan det bli en flodbølge oppover kanalen ved innløpet. Om en båt treffes av den bølgen, tipper den. Det kan være farlig både foran og bak kanalen, advarer Monica Jerijærvi i selskapet.

- Flomlukene er også fjernstyrt, og kan åpne seg uten forvarsel. Derfor har vi plassert lenser i kanalen og ved flomlukene, sier hun.

Opplysningsskilt

Selskapet har satt opp gjerder ved innløpet til kanalen på Melkefoss, og skal også forlenge gjerdet ved innløpet, for å stoppe folk fra å stå på plattingene ved kraftverket. Også der kan man treffes av bølger på det verste.

De setter også ut opplysningsskilt om kraftverkområdet flere steder i dalen i løpet av sommeren.

- Det er et populært turområde, og vi ønsker å respektere det. Vi vil fortsatt at det skal være et turområde, men vi må også tenke på sikkerheten. Så lenge folk viser aktsomhet, kan vi fortsatt ha det som vi har det, sier Jerijærvi.

På spørsmål om de vurderer flere tiltak, svarer Jerijærvi:

- Vi vurderer løpende risikoen i området.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no