8. des
UT: Asylsøkerne ble transportert ut fra Neiden Hotell i mars og april. (Arkivfoto: Birgitte Wisur Olsen)
 
Leverte Neiden Hotell tilbake
Men det blir ikke hotelldrift i sommer, ifølge hotelleierne.

Publisert: 30.mai.2016 08:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:04

Morten Pedersen, styreleder i Nordnorsk Mottakssenter, var i Neiden tirsdag. Da overleverte han Neiden Hotell tilbake til eierne i Neidenelven Eiendom.

Nordnorsk Mottakssenter hadde planer om å sette i stand fast asylmottak på Neiden Hotell, som huset flyktninger midlertidig som Neiden Transitt i høst og vinter.

Men det håpet forsvant for dette året, da Utlendingsdirektoratet bestemte seg for å ikke opprette noen nye mottak i Nord-Norge.

- Det er ikke noe vi får gjort noe med. Når det ikke er behov, er det ikke behov, kommenterer Pedersen.

- Ikke mulig i sommer

Det gjør at hotellet er ledig i hele sommer. Men Thor Morten Bråteng i Neidenelven Eiendom mener ikke det er mulig å få i gang hotelldrift der denne sesongen.

- Vi har i det lengste ventet på at det skulle bli mottak, og det har vært mye usikkerhet helt fram til tirsdagen. Da har det ikke vært mulig å forberede hotelldrift, sier Bråteng.

Han satser på at hotellet kommer seg i gang igjen til neste sommer.

- Det er også mulighet for helårig drift, men da må vi finne noen til å drive det, og vi må ha et bedre grunnlag i løpet av sommeren, sier han.

Fiskepakker

Det grunnlaget kan for eksempel komme fra kombinerte fiskepakker i Neidenelva.

- Det kan bli akkurat som der man driver med havfiske andre steder, der man selger pakker med overnatting og elvefiske. Å bare selge litt lapskaus her og der i tillegg til overnattingene, blir det ikke mye av, sier Bråteng.

Men da må hotellet få samarbeid med elveforvalterne. Det har de ikke så langt, og det taper de på, ifølge ham. Han ønsker seg en annerledes forvaltning av elva.

Pedersen i Nordnorsk Mottakssenter er usikker på om de kommer til å gjøre et nytt forsøk på å opprette asylmottak i Neiden.

- Det er helt umulig å si. Vi har håp om å gjøre noe i Neiden, men vi må se neste gang det blir aktuelt, sier han.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no