19. okt
FORFATTER: Den kjente forfatteren kommer til Finnmark internasjonale litteraturfestival i Kirkenes. Han får det travelt med å komme seg herfra hvis han skal rekke cupfinalen søndag 20. november. (Foto: Rolf M. Aagaard, Gyldendal).
 
Levi Henriksen vil se cupfinalen, men er i Kirkenes den dagen
Forfatter Levi Henriksen kommer til Finnmark internasjonale litteraturfestival i Kirkenes om knappe to uker. Problemet er at hans favorittlag spiller cupfinale samme helg.

Publisert: 06.nov.2016 16:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:10

Levi Henriksen skal i ilden to ganger under Finnmark internasjonale litteraturfestival. Lørdag 19. november klokken 11 skal han i samtale med fylkesbiblioteksjef Heikki Knutsen i Finnmark snakke om «Fra Finnskogen til Finnmark» på Samfundshuset. Klokken 21 lørdag kveld skal han spille avslutningskonserten for litteraturfestivalen med bandet sitt, Babylon Badlands samme sted, med tittelen «Det beste bandet i himmelen».

Dårlig tid

Det betyr at Henriksen får det veldig travelt med å komme seg til hovedstaden. Det finnes ingen større supporter av Kongsvinger enn Henriksen. Så da hans kjære KIL kvalifiserte seg for cupfinale mot Rosenborg på Ullevaal søndag 20. november, så kom forfatteren opp i et dilemma av dimensjoner. Nå vurderer han helikopter for å rekke både festival og cupfinale.

- Jeg prøver alle mulige måter for å få det til. Akkurat nå driver kona og undersøker om det er mulig å ta helikopter til Alta så jeg kan komme meg videre med fly, sier Kongsvinger-forfatteren til Dagbladet.

Henriksen var til stede da Kongsvinger vant semifinalen borte mot Strømsgodset på Marienlyst stadion i Drammen. Men da han fant ut at cupfinalen kolliderer med en spillejobb med bandet hans, Babylon Badlands, på litteraturfestivalen i Kirkenes, ble det brått et skår i gleden.

- Jeg har en kontraktfestet spillejobb som avsluttes dagen før, lørdag 19. november. Det tidligste flyet jeg da kan ta til Oslo, lander klokka 13.50 på søndagen, mens cupfinalen begynner klokka 13.15. Jeg vet ikke helt hvordan jeg skal løse dette, sier den kritikerroste forfatteren til avisen.

Henriksens kjære KIL har hatt mange tunge stunder de siste sesongene. Denne sesongen har de både spilt seg fram til cupfinale og kvalifiseringskamper for Eliteserien. En cupfinaletur er en opptur av dimensjoner.

Dyrt helikopter

Men så var det problemene med å komme seg fra Kirkenes til Alta søndag morgen da.

- Jeg har undersøkt hva det koster å leie helikopter. Jeg trodde først det kostet 8000, og hadde tenkt å bestille det. Men så viste det seg at de hadde glemt en null, og det koster 80 000. Det blir litt vel dyrt. Jeg krysser alle fingre. Jeg er villig til å strekke meg langt for å få det til. Jeg vet ikke helt hvordan jeg skal finansiere det, kanskje jeg selger en nyre, sier han spøkefullt til Dagbladet.

Avlyser ikke

Heikki Knutsen i Finnmark internasjonale litteraturfestival sier de er i dialog med Henriksen.

- Vi er i dialog med Levi, og vi er enige om at vi ikke endrer programmet på grunn av dette. Levi har aldri avlyst en gig, og har ikke lyst å gjøre det denne gangen heller. Henriksen jobber med alternativer for å rekke finalen, og trenger for så vidt all oppmerksomhet han kan få rundt dette. Mest realistiske alternativ til nå er bil til Alta etter konserten og ta Norwegian som lander på Gardermoen 45 minutter før kampstart, sier Knutsen, som også er Kongsvinger-supporter.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no