18. okt
SLÅR NED: Denne veggen skal bort når Libris utvider i løpet av mai. Gina Karlsen gleder seg til å få større butikk.
 
Libris utvider - Kontorspar legges ned
Den gamle Cubus-gården får Degerstrøm Revisjon i andre etasje, og utvidet Libris-butikk i første. Men da forsvinner Kontorspar.

Publisert: 04.apr.2014 14:10
Oppdatert: 23.okt.2017 10:38

Kontorspar i Kirkenes stenger 16. april. Den tidligere Cubus-gården der de holder til er solgt. Bokhandelen Libris skal utvide inn i lokalene der Kontorspar nå holder til, mens Degerstrøm Revisjon skal inn i etasjen over.
Gården er solgt til eiendomsselskapet Dr. Wesselsgate 10 AS. Selskapet er eid av Ørjan og Børge Degerstrøm og Gina Karlsen, lederne i Degerstrøm Revisjon og Libris Kirkenes. De overtar bygget 1. mai, og da begynner flytte- og ombyggingsarbeidet.

Slår ned veggen

Veggen slås ned mellom Libris' nåværende lokale og Kontorspar-lokalene.

– Vi regner med at det er en helt ny Libris-butikk der 1. juni, sier Ørjan Degerstrøm. Libris har hatt en hobbyavdeling bortgjemt i kjelleren, men nå får de den opp i første etasje.

– Vi fikk muligheten, og da må man bare satse. Det er behov for det. Det går bra med oss, men vi merker at vi har liten butikk, mener daglig leder Gina Karlsen.

Ekstra stilling

Libris vil i tillegg selge en del kontor- og skolerekvisita som Kontorspar før har pleid å selge, siden Kontorspar ikke åpner ny butikk i Kirkenes.
Samtidig satser Libris på å utvide fra to til tre stillinger.
Karlsen er usikker på hvor mye hele ombyggingen vil koste. Men hun gleder seg til å få større lokaler.

Mer gågate-bruk

Ørjan Degerstrøm i Degerstrøm Revisjon forteller at revisjonsselskapet vil sette opp kontorer i andre etasje, i lokalene som nå står tomme.

– Det var trist å se at et så fint bygg sto tomt, sier han.

Degerstrøm ønsker å gjøre gågata mer attraktiv.

– Det er viktig at folk ser nytten av gågata. Det er ingen ting galt med kjøpesenter, men det er noe spesielt med gågata. Vi ønsker å lage litt mer uteting, så det er mer attraktivt å gå inn i butikken, sier han. Han viser til både vareutstillinger utendørs, også på vinteren, og benker.

Libris satser på å holde butikken åpen så mye som mulig frem mot nyåpningen.
Blomsterbutikken blir i lokalene der de er.

– Kontorspar for lite lønnsomt

Kontorspar går ikke inn i et nytt lokale i Kirkenes, men legger ned butikken.

– Det har vært skitt med lønnsomhet, og vi ser ikke at vi kunne få til å drive butikken videre. Da vi fikk en kjøper av bygget, var det naturlig å legge ned drifta som vi har slitt med, sier Viggo Finstad Nilsen, styreleder i Kontorspar Kirkenes.

To heltidsstillinger og deltidsjobber tilsvarende en halv stilling forsvinner når Kontorspar-butikken legges ned.
Når det gjelder teknisk hjelp, har Kontorspar hatt en tekniker på frilansbasis i Kirkenes. Så vidt Nilsen vet vil denne teknikeren fortsette, men oppdragene vil nå komme fra Vadsø.

– For våre kunder som har servicekontrakter på maskiner vil disse gå som før, da maskinparken og kontraktene blir tatt over av Kontorspar avdeling Vadsø, står det i et brev som ble sendt ut til Kontorspars kunder.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no