17. okt
STORSEIER: Finnmarks guttelag slo Bjørnevatns juniorlag 10-2 i en treningskamp lørdag. Her er Asgeir Eliassen på vei igjennom BIL-forsvaret. (Foto: Tor Sandø).
 
Like god som andre fotballkretser i nord
Det jobbes godt med spillerutvikling i finnmarksklubbene. I helga var de beste på jente- og guttesiden i Finnmark samlet til trening og kamper i Barentshallen. Treningskampene bekreftet inntrykket av god kvalitet.

Publisert: 14.des.2016 20:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:12

Rune Haugseth, som er kvalitetetsklubbansvarlig i Finmmark fortballkrets, mener at de unge spillerne i Finnmark har tatt store steg de siste årene og står ikke tilbake for jevnaldrende spillere i resten av Nord Norge. Omkring 70 spillere var tatt ut til samlingen, fordelt på jenter og gutter i kullene 2001 og 2002.

Svak motstand

- Alle våre fire kull er gode og lovende. Spesielt vil jeg nevne at vi er blitt bedre på guttesiden i den siste tida. Gutter 01 slo juniorlaget til Bjørnevatn 10-2 selv om vi manglet flere av de beste. Det dårlige været forhindret Hammerfest-spillerne å komme. Det forteller om god bredde på guttesiden, forteller han.

Gutter 02 vant lett over et svakt russisk lag 5-1. Det eldste jentelaget fikk heller ingen problemer mot sine russiske venninner. 8-0 forteller at jentefotballen i Murmansk er såvidt kommet i gang. Jenter 01 spilte uavgjort 2-2 mot Polarstjernen, som også hadde lånt noen lokale damespillere.

Klubbene driver godt

- I kretsen er vi svært fornøyd med den spillerutvikingen som foregår ute i klubben fortiden. Vi ser at klubbene har fått opp kvaliteren på både trenere og treningene. Det viktigste arbeidet med spillerutvikling foregår ute i klubbene. Mange spillere trener mye, og det må de, dersom de skal ta steg. Vi i kretsen er på en måte bare rådgivere for spillerne. På jentesiden er vi i front her i nord, blant annet med to landslagspillere J15-laget, opplyser han.

Han legger tíl at alle de lokale spillerne fra Sør-Varanger gjorde et godt inntrykk på samlingen.

Færre guttespillere

Men alt er ikke rosenrødt. Per idag er det vel bare KIF som kan stille lag i gutteklassen i Sør-Varanger neste år. Både Hesseng og Bjørnevatn sliter med rekrutteringen og vil trolig ikke få lag. Haugseth håper det kan være aktuelt med et samarbeid, slik disse klubbene har på damesiden. Han er bekymret for nedgangen i tallet på guttespillere.

- Her har klubbene en jobb å gjøre. Å ta vare på bredden er like viktig og kanskje en forutsetning for å få fram gode spillere, sier han.

Viktig interkretsturnering

Neste dyst for disse kretslagene blir i januar på nyåret. Da møter de kretslag fra Troms Fotballkrets til treningskamp i Tromsø. Seinere på vinteren arrangeres den årlige Interkretsturneringen der alle kretsene i Nord Norge deltar. Turneringen er denne gangen lagt til Bardufoss. Da stiller kretsene med to sammensatt la av de beste gutter og jenter fra årskullene 2001/2002. Etter denne samlingen taes det ut spillere til landslagsamlinger i de ulike klassene.

Og i mai neste år skal kretslagene reise til Russland og være med i en stor delstatsturnerning mot lag fra Nordvest-Russland. Det tror Haugseth vil bli en minnerik opplevelse for spillerne.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no