8. des
LYSE OPP: Ørjan Rasmussen og Bente Henriksen Fiskerstrand i Haganes vel håper lilla blomster skal gjøre sitt til at hurtigruteturistene lett finner veien til sentrum av byen. (Foto Birgitte Wisur Olsen)
 
Lilla blomster skal vise vei
Haganes Vel skal sette ut 150 potter med lilla blomster, male lilla sti ved Byggmakker, og håper på fotgjengerfelt over E6.

Publisert: 16.mai.2014 15:40
Oppdatert: 23.okt.2017 10:39

Haganes Vel vil lage en sti av lilla blomster for hurtigruteturistene. Nå kommer detaljene frem, etter at velforeningen har hatt fellesmøte.

Foreningen regner med å bruke rundt 20 000 kroner på stiprosjektet. Minst 150 potter med surfinia kommer til å vise vei fra kaia og til sentrum, - via Russemonumentet.

- Vi skal ha dugnad både mandag, onsdag og torsdag første uken i juni. Så langt har vi bestilt inn blomster og potter, og nå er vi på jakt etter sponsorer. Dette er selvfølgelig et stort løft for en liten velforening, så vi trenger litt kontanthjelp, forteller Bente H. Fiskerstrand.

Maler sti

Mye av prosjektet er klart. Blant annet har havnevesenet sagt ja til å sette lilla blomster også inne på havneområdet. Velforeningen har også fått tillatelse til å male en lilla sti over parkeringsplassen ved Byggmakker, siden blomsterpotter ville stått i veien for biler som skal parkere der.

- Jeg synes det er positivt med alt som gjøres for å pynte opp området slik at det ser ordentlig ut her, mener Kai Blix Iversen i Byggmakker.

Planering og gangfelt

En del gjenstår imidlertid. Stien skal nemlig ikke bare gjøre det lettere å finne frem: Haganes Vel håper å gjøre veien lettere å gå også. Den første hindringen kommer når turistene kommer forbi Bring-bygget.

- På kommunens tomt der må det gruses og planeres, så turistene kan gå rett over. Hvis vi ikke får det, blir det en dårlig løsning. Da må vi følge bilveien opp mot Rema, og der er det mye trafikk, og etter hvert steintransport, sier Fiskerstrand. Derfor har de søkt kommunen om å få dette gjort.

Rett etterpå kommer noe som flere har påpekt opp igjennom årene: Turistene må gå over E6 for å komme seg til Haganesveien. Der er det ikke fotgjengerfelt, men Haganes Vel håper at de skal få ordnet et med den nye stien.

- Sist fikk man nei fordi det ikke var gangsti på begge sidene. Nå går det over til noe som blir en permanent sti, sier Fiskerstrand. Haganes Vel har også fått sendt avgårde en søknad til Vegvesenet om dette, bekrefter Fiskerstrand.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no