21. okt
 
Lite tog, men fullt hus på 1. mai i Kirkenes
Norsk Folkehjelps ungdom brukte 1. mai til både å fokusere på internasjonal solidaritet, og på forhold i skolen.

Publisert: 01.mai.2013 15:28
Oppdatert: 23.okt.2017 10:41

Norsk Folkehjelps ungdom har i lang tid kjempet for å bedre kvaliteten på pc-ene som brukes i skolen, datamaskiner som må brukes i skolen i eksamenstiden. Spesielt har fokuset vært på Bjørnevatn skole.
- Nå har vi fått beskjed om at vi skal få pc`er. Det vil si tiendeklassingene. Men de kutter skolefrukten, og det er ikke så bra, fremholdt Oliver Pedersen fra talerstolen i Samfundshuset på 1. mai.
Et ganske kort 1. mai tog, men en fullsatt samfunnssal ble minnet om at 1. mai er både en kampdag og en festdag, og at urettferdighet finnes i hele verden.
- Grunnlaget for vår bevegelse er fellesskap og solidaritet. Vi kan slåss alene, men de største seirene får en ikke alene. Og fest skal foregå sammen med andre, påpekte Oliver Pedersen.
Fylkesordfører Runar Sjåstad og Kirsti Bergstø fra SV holdt også appeller på arbeidernes internasjonale solidaritetsdag i Kirkenes. Dagens hovedparole var: Kommunale tjenester til nysykehuset.
Les mer i fredagens papirutgave av Sør-Varanger Avis.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no