9. des
USANNSYNLIG: Det er lite sannsynlig at Vestleiren blir å huse syriske flyktninger.
 
Lite trolig med flyktninger i Vestleiren
Det er lite trolig at den tidligere HV-leiren Vestleiren på Hlybuktmoen blir overnattingssted for de syriske flyktningene som vil komme til Norge.

Publisert: 10.sep.2015 06:30
Oppdatert: 23.okt.2017 10:55

Sør-Varanger kommunes beredskapsråd, der det sitter representanter fra politi, kommune, brannvesen og Forsvaret, har vært samlet.

– Vestleiren er slik det ser ut i dag ikke en del av beredskapen i Sør-Varanger, sier nestkommanderende ved GSV, Lars Ole Ekerhovd.

Fire anlegg

Det var tirsdag det ble kjent at Forsvaret har fire anlegg uten militær aktivitet som kan brukes som overnattingssted for asylsøkere. I tillegg til Heimevernets nedlagte leir på Høybuktmoen, tilbys Gamle Trandum leir i Ullensaker, Sydspissen Tromsø og Myntgata 2 i Oslo, der Miljøverndepartementet tidligere holdt til. I tillegg kan Forsvaret tilby rundt 3000 soveposer. Forsvarets helsepersonell kan også bistå med helsesjekk av opptil 400 personer per dag.

Forsvarsdepartementet understrekte samtidig at det er en forutsetning at de sivile ressurser er uttømt eller funnet utilstrekkelige før det anmodes om bistand fra Forsvaret.

Som bosnierne

Ekerhovd sier at beredskapsrådet vil bruke de samme planene som ble anvendt i 1999 da Sør-Varanger kommune tok i mot bosniske flyktninger dersom flyktningestrømmen fra Syria blir så stor som antatt.

– Men før Vestleiren og hjelp fra Forsvaret vil komme til anvendelse, så vil sivile hjelpetiltak bli igangsatt først. Det er en lang løype å gå slik det nå ser ut. Det sitter fortsatt en god del kompetanse på dette i kommunen fra da beredskapsrådet var samlet i forbindelse med behovet for hjelp til bosnierne, sier Ekerhovd.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no