10. des
LITE: Bortsett fra ferdigstillelse av E-105 er det ikke stort om Sør-Varanger i Vegvesenets forslag til NTP, ennå. Fylkesråd, Grethe Ernø Johansen vil prøve å få inn mer før året er omme.
 
Liten veisatsing i Sør-Varanger
- Man må få på plass reguleringsplan for det nye industriområdet i Kirkenes og det begynner å haste, sier fylkesråd for samferdsel, Grethe Ernø Johansen.

Publisert: 24.sep.2013 17:39
Oppdatert: 23.okt.2017 11:18

Bortsett fra ferdigstillelse av E-105 ser det tynt ut på veifronten for Sør-Varanger de neste fire årene. Det kom fram da Statens vegvesen mandag la fram sitt Nasjonal Transportplan-program for riksveger i planens første periode som strekker seg fra 2014 til 2017. Det skal på landsbasis investeres i overkant av 100 milliarder kroner på riksveinettet og Statens vegvesen region nord melder om rekordstor satsning i Nord-Norge.

Haster

Fylkesråd Johansen er klar på at det haster dersom Sør-Varanger skal få inn noe mer inn på denne planen.

- Kommunen må gjøre ferdig reguleringsplaner. Det legges ikke noen penger i prosjektet før dette er ferdig, sier hun. Ordfører Cecilie Hansen forteller til avisa at planarbeidet går sin gang, men understreker at det er viktig at alle involverte får si sitt i saken.

- Det er jo et omfattende byggeprosjekt, påpeker hun og legger til at kommunen på sin side jobber med å se på forskjellige veialternativer.

Møte

I og med at reguleringsplanen for industriområdet ikke er ferdig står det heller ingenting om ny innfartsvei til Kirkenes.

- Alt dette sees i sammenheng. I Vegvesenets forslag står det ingen ting om bypakker, hverken i Kirkenes, Alta eller Hammerfest. Om ikke lenge skal styringsgruppa bestående av Fylkeskommunen, Statens vegvesen og Sør-Varanger kommune ha et nytt møte i sakens anledning.

- Vi skal ha et møte der vi får samkjørt oss og sett på dette her og prøve å få inn mer på NTP, sier Johansen. Fylkesråden presiserer at det endelige statsbudsjettet for 2014 kommer i desember, og da får vi vite om handlingsprogrammet følges opp med de planlagte midlene. Fylkeskommunen sender forslaget til kommunene for synspunkter, før fylkestinget vedtar sin endelige uttalelse i desember.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no