19. nov
I STYKKER: Det mangler toppdekke på den nye asfalten på veien til Pasvik. Kurt Wikan og Cecilie Hansen frykter den går i stykker snart.
 
Litt bedre Pasvikvei?
Ikke ifølge Kurt Wikan. Han har ikke tenkt å flytte noe skilt i hvert fall.

Publisert: 27.sep.2014 15:30
Oppdatert: 23.okt.2017 10:43

Maskinene er borte, og det er lagt ny asfalt på fylkesveien fram til avkjøringa til Sydvaranger Gruve. Men det mangler toppdekke, og det begynner å haste med å få det ferdig.

Ti hull

Det er på langt nær noen tilfreds og glad Kurt Wikan som svarer på telefonen fra avisa. Han mener utbedringene er et hån for de som bruker veien, og ikke minst sløseri av tre millioner kroner.

– Jeg telte ti hull når jeg kjørte der i går. Den er allerede iferd med å bli ødelagt. Hadde asfalten kommet på i august, så hadde vegvesenet hatt tid til å legge toppdekke, men nå kan det bli for sent, tordner vei-Kurt og legger til at han blir «varm i trøya» av å snakke om dette.

– Så du kommer ikke til å fjerne aksjonsskiltet med «Norges dårligste vei»?

– Nei. Denne veien kommer til å være like dårlig til neste år. Det er jeg sikker på, og det sa jeg også til VG for noen dager siden.

Framdriftsplan

Ordfører Cecilie Hansen har nå bedt Statens vegvesen om en redegjørelse og en framdriftsplan på dette, samt andre prosjekt i kommunen.

– Det er fremdeles mulig å legge toppdekke, men det haster å få det på plass, sier ordføreren som også poengterer at det allerede er hull i veien som ble asfaltert for få dager siden.

Det har ikke lyktes å få en kommentar fra avdelingsdirektør i Statens vegvesen, Bjørg Anita Joki fredag.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no