15. okt
SISTE DAG: Mannskap på Sydvaranger under siste rengjøringsdag før verket ble satt på sparebluss i november.
 
LNS kjøper ikke Sydvaranger
For store kostnader og for lave malmpriser for Leonhard Nilsen & Sønner.

Publisert: 02.feb.2016 14:48
Oppdatert: 23.okt.2017 11:00

Det har vært kjent at det store entreprenør- og industriselskapet Leonhard Nilsen & Sønner (LNS) har snust på å kjøpe Sydvaranger. Men tirsdag bestemte de seg for at de ikke vil legge inn bud. Det meldte først Vesterålen Online, så NRK.

– Det er en helhetlig vurdering. Økonomien i det, med de store kostnadene ved å etablere seg der og de lave malmprisene, gjør at det ikke er aktuelt nå, sier administrerende direktør Frode Nilsen i LNS til VOL.

- Vi ser at slik som gruva står i dag så har den liten eller ingen verdi i det hele tatt, utdyper han til NRK.

Nilsen ser for seg et «betydelig antall millioner» i kostnader hvis selskapet skal over på dagbruksdrift. Han er imidlertid ikke uten håp for fremtiden.

– At gruva kan ha en verdi i fremtiden, er hevet over enhver tvil, særlig hvis man går over til underjordsdrift. Da er jeg sikker på at det blir lønnsomt, sier Nilsen til statskanalen.

Sydvaranger Gruve gikk konkurs 18. november. Siden da har bostyret jobbet med å selge det. En uidentifisert bedrift har kommet med bud, ifølge iFinnmark.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no