18. okt
FREMME: Randi Skaug padlet det siste stykket sammen med Ragni Olssøn, Brian Morsund og Thomas Salamonsen. Her er de fremme i Grense Jakobselv
 
Logget gyldne øyeblikk i stedet for kilometer
Eventyrer Randi Skaug kom denne uka med kajakk til Grense Jakobselv etter en flott og innholdsrik padletur fra Trøndelagskysten.

Publisert: 16.aug.2014 15:37
Oppdatert: 23.okt.2017 10:42

Hun startet turen allerede i 2012, og den opprinnelige målsetningen var å få gjennomført det hele på et år. En muskelskade gjorde imidlertid at hun avsluttet utenfor Harstad første året.

God tid

I fjor padlet hun helt til Honningsvåg, men begynte da å se slutten på det som hadde vært en fantastisk opplevelse med knallvær.

- Jeg padlet alle fjordene oppover i blikkstilla. Og det var så varmt på dagene, at jeg padlet om natten. Det var helt fantastisk. Derfor bestemte jeg meg for å spare den siste biten til i år. Padleprosjektet har fått navnet SAKTERUTA, så det ligger i navnet at det ikke er snakk om hastverk her.

- Jeg logga ikke kilometer engang. Jeg tenkte det, men bestemte meg for å logge gyldne øyeblikk i stedet forteller hun, og legger til at 400 av disse havnet i loggboka første året.

Tv-serie

Et høydepunkt hun trekker frem er da hun sov under åpen himmel ved Bøkfjord fyr.

- Det var helt konge. Men da nærmet jeg meg slutten på turen, og grublet på hva jeg skulle glede meg til nå. Da fant jeg ut at jeg vil komme tilbake til Finnmarkskysten. Det er ikke sikkert jeg padler hele, men selv om jeg har brukt god tid, er det mange steder jeg ikke har sett, forteller hun. Padleprosjektet har egen blogg, og til neste år blir turen å se på NRK.

- Her blir fire kvinnelige eventyrere presentert, og jeg er en av dem.

Erfaren

For hun er ikke akkurat noen hobbymosjonist, Randi Skaug. Hun var blant annet første norske kvinne på Mount Everest, og hun har fullført «Seven Summits», som går ut på å bestige de høyeste fjellet på hvert kontinent. I tillegg jobber hun som foredragsholder, forfatter og motivator.

- Og etter denne turen tror jeg nok jeg kan kalle meg havpadler også, forteller hun lattermildt.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no