22. okt
FORT TOMT: Det ble solgt mye kortreist på Sandnes på søndag og salgsbordene ble fort tomme. (Begge foto: Anne Mette Bjørgan)
 
Lokal mat på bordet
Kortreiste og lokale produkter ble fort utsolgt på søndagens matmarked.

Publisert: 27.okt.2015 17:30
Oppdatert: 23.okt.2017 10:57

Halvannen time etter åpning kunne noen av selgerne bare pakke sakene sine. De hadde solgt det de hadde. Kortreist og lokalt går som varmt hvetebrød i Sør-Varanger.

Det første matmarkedet i Radius-låven på Sandnes var i starten av sommeren. Mange av de samme produktene dukket opp på salgsbordene nå også, som ostene fra Pasvik, italiensk bakverk, brød og annet godt fra Jarfjord, syltetøy og chutney.

Men nytt denne gangen var blant annet røkt sik og abbor fra Pasvik og bokna reinkjøtt fra nordsida.

- Reinen er fra Smuk-flokken, henta på Krampenes utenfor Vadsø, forteller selger Paul Anders Smuk som halvannen time etter åpning fortsatt har litt kjøtt igjen, men han er utsolgt for bokna reinskav.

Salget har gått forrykende ved alle bord. De italienske bakervarene er båret hjem i posevis, bare et par foccacia og noen få biscotti ligger igjen og selgerne pakker sammen.

Arrangøren Radius anslo at rundt 300 mennesker hadde vært innom, en god stund før stengetid. Godt besøkt skal det også ha vært på de ulike foredragene, om ølbrygging, bruk av bær og om fiske i Pasvik.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no