23. okt
 
Lønnsreduksjon for alle i Sydvaranger
Gruveselskapet stopper nye ansettelser, og venter med investeringer.

Publisert: 10.nov.2014 16:38
Oppdatert: 23.okt.2017 10:45

Sydvaranger Gruve AS har inngått en avtale med de ansatte om å midlertidig redusere lønna. Det melder bedriften i en pressemelding mandag ettermiddag.

– Lønnsreduksjonen er avtalt å gjelde i inntil 6 måneder, og vil bidra til at bedriften kan opprettholde og sikre dagens drift. Det er fantastisk å oppleve hvilken vilje og entusiasme som finnes blant de ansatte i organisasjonen for å oppnå ytterligere forbedringer – både i forhold til driftssikkerhet, økt produksjon og i forhold til å redusere kostnader. Mange forslag er kommet fra ansatte på alle nivåer, flere tiltak er allerede iverksatt og ytterligere tiltak blir utredet for implementering. skriver medieansvarlig Harald Martinsen.

Lønnsreduksjonen er forskjellig etter hvilket stillingsnivå man har i organisasjonen.

På vent

– Selskapet har også satt ledige stillinger på vent, og det vil gjennomføres en strategisk gjennomgang av hele organisasjonen for å sikre at riktige kompetanse er på plass for å sikre driften. Bedriften blir fortsatt nødt til å prioritere hardt for å redusere kostnader, og noen av SVGs planlagte tiltak og investeringer vil måtte utsettes i tid, skriver Martinsen videre.

Martinsen privat

Lave malmpriser har gått ut over inntjeningen til Sydvaranger dette året. Ledelsen er heller ikke uberørt.
Harald Martinsen har inntil nylig vært utviklingsdirektør og pressekontakt for gruveselskapet. Nå har han ikke lenger den stillingen. Han har opprettet sin egen konsulentbedrift, og Sydvaranger har hyrt ham som medieansvarlig på deltid.

– Bakgrunnen for at vi gjør denne endringen, er behovet for å kutte kostnader og spare penger. Vi har mange ganger sagt at vi skal snu alle steiner, og i dette tilfellet er det min tur, simpelt hen fordi den nåværende økonomiske situasjonen ikke lenger gjør det forsvarlig å beholde min jobb som en fulltidsstilling, skriver Martinsen i en epost til Sør-Varanger Avis.

– Selskapet fortsetter også sitt arbeid med å finne finansielle løsninger for å forbedre arbeidskapitalen i selskapet, og for å ha mulighet til å kunne gjennomføre investeringsprosjekter for å øke produksjonsvolum. Dette vil ytterligere bidra til å kunne oppnå lavere enhetskostnader. 

Selskapet tror at engasjementet og viljen fra hele arbeidsstokken vil sende et sterkt signal til mulige partnere og investorer, står det i pressemeldingen fra Sydvaranger.

Les også http://sva.no/index.php?page=vis_nyhet&NyhetID=2790
Utviklingsdirektør Harald Martinsen går ut av Sydvaranger og starter eget konsulentselskap.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no