7. des
 
Lørdag = bibliotekbesøk
Tomme sentrumsgater kan bety at det er mye folk på biblioteket.

Publisert: 12.apr.2016 07:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:03

Et nesten tomt torg og ganske tomme sentrumsgater betyr ikke nødvendigvis at alle har dratt på hytta. For lørdag er dagen da mange velger å besøke biblioteket, siden det er fridag og folk har god tid til å bruke tilbudene. Inne på biblioteket er det bibliotekbrukere hele veien. Nede sitter noen og leser aviser, og oppe i andre etasje er det et yrende liv mellom reolene.

- Vi er her minst en gang i uka, og mest på lørdagene. Det er jo da vi har mest tid, forklarer Vladimir Konovalov (12). Han er på biblioteket sammen med broren Feodor (10).

Låner mye

- Vi bruker en del tid på youtube når vi er her. Og så liker jeg å leser tegneserier. Det er ikke noen spesielle jeg liker å lese, egentlig leser jeg det meste av det de har.

- Ja! Selvfølgelig, smiler han.

- Jeg liker å låne skjønnlitteratur og låner mest russiske bøker, fordi jeg er bedre til å lese russisk, forklarer Vladimir.

Godt med tid

En del lånere bruker selvbetjeningsmuligheten for å levere inn bøker og låne bøker. Andre låner i skranken eller har spørsmål å stille. Bibliotekar Marianne Berge er travelt opptatt lørdag formiddag. Rundt henne er noen travelt opptatt med brettspill eller med å finne frem bøker.

- På lørdager kommer mange unger, foreldre og besteforeldre, forklarer bibliotekaren i det hun setter på plass bok etter bok i reolene.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no