19. jun
SOLFORMØRKELSE: I 2015 kunne man sist se en solformørkelse i Sør-Varanger. Nå meldes det regn, så det er bare å krysse fingrene. Arkivfoto.
 
Solformørkelsen blir størst i nord denne gangen
Lørdag skjer det noe på himmelen som vi som bor i nord kanskje kan få glede av. Hvis det ikke blir overskyet.

Publisert: 08.aug.2018 11:25
Oppdatert: 10.aug.2018 11:07

Er dere ute og ser på solformørkelsen lørdag? Da vil vi gjerne ha bilder av dere! Send dem til redaksjon@sva.no i løpet av helga!

Om dere har utstyr til å ta bilder av selve formørkelsen, er det også kjempeflott. Men aldri se på sola igjennom kamera eller kikkert - slikt får du øyeskader av.

Lørdag 11. august skjer det noe på himmelen som vi som bor i nord kanskje kan få glede av. Da blir det nemlig solformørkelse, og jo lenger nord man bor, dess større blir formørkelsen. Ifølge NASAs beregninger vil folk i Kirkenes kunne se formørkelsen fra kl. 10.37 til kl. 12.09. Maksimal formørkelse er kl. 11.23 og da vil en tredel av sola være dekket av månen, sett fra oss her.

Hver fjerde uke står sola, månen og jorden nesten på linje. Månen passerer som regel over eller under solskiven, men av og til skygger den for solskiven sett fra enkelte områder på Jorden. Hvis man vil se på solformørkelsen bør man bruke spesialbriller eller film som gjør at man ikke skader øynene.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no