18. okt
 
Lovende "gnist" for badmintonfolket - i nord og sør
Kirkenes badmintonklubb var aktive som få forrige uke.

Publisert: 07.mar.2018 15:11
Oppdatert: 08.mar.2018 11:01

– Den etter hvert så tradisjonsrike turneringa «Vintergnisten» ble arrangert i Tana. Kirkenes Badmintonklubb stilte med tolv spillere fra 11 til godt og vel 70 år, forteller Aksel Espeseth i klubben.

– Tana BK hadde også denne gangen samlet spillere fra hele Finnmark, minus Mehamn. I tillegg til også god og sterk representasjon fra Hammerfest var det som vanlig en stor tropp fra våre naboer i øst. Svært prisverdig, mener Espeseth.

– På herresiden er det god representasjon fra hele fylket, både fra nesten voksne og godt voksne spillere. På damesiden gror det etter hvert. Flere unge jenter er fortsatt med oss, så også Ingelin fra Kirkenes som har holdt på i en årrekke, men som fortsatt må spille i herreklassen for å finne kvalifisert motstand. Vi håper og tror at badminton i Finnmark er på tur oppover igjen og at flere finner frem racket og fjærball.

Flere på gang

Så langt ser dette lovende ut i Kirkenes, mener han. Han viser til at klubben har fått flere medlemmer fremover – ikke minst på ungdomssiden.

– Vi har etter hvert stinn hall på treningene, og sist mandag deltok en rekke nye og unge spillere. Etter sigende gror det også i Tana BK, så kanskje dette blir en ny æra for Finnmark og badminton.

I sør var det tid for norgesranking i U19-klassen. Der stilte 13 år gamle Karina Elisabeth Andreassen i Jotunhallen i Sandefjord. Resultatene ble ikke voldsomme, men Espeseth melder om brukbart spill.

– Karina hadde ikke store ambisjoner om å klatre på pallen, men var der for å skaffe seg kvalifisert matching frem mot U15-stevnene senere i vinter, sier han. Til gjengjeld klarte tidligere kirkenesværing Delia Murtazalieva seg til seier i damesingle og damedouble.

Gnist-resultater

Espeseth kaller resultatene fra Vintergnisten «mer enn akseptable». Det ble to førsteplasser: Den ene i herredouble klasse A, der Jarle Grann og Bjørn Floer stilte for Kirkenes. Den andre i mix- double klasse B, der Ingelin Espeseth og Jarle Grann spilte sammen. I tillegg ble det to andreplasser, to tredjeplasser, en fjerdeplass og to femteplasser.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
RANKING: Karina Andreassen i Sandefjord.

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no