23. okt
LEDER: Thomas Nilsen skal lede den lokalpolitiske debatten på Ofelas lørdag 1. august.
 
Lover lokal valgdebatt
Ordførerkandidatene møtes til politisk debatt under Kirkenesdagene. Thomas Nilsen skal styre ordskiftet og lover kun lokale saker på dagsordenen.

Publisert: 22.jul.2015 15:04
Oppdatert: 23.okt.2017 10:53

Avslutningsdagen lørdag blir Kirkenesdagenes bidrag til å klargjøre de forskjellige partienes standpunkt før høstens kommunevalg. På formiddagen skal partiene diskutere idrettspolitikk på torget i Kirkenes. På ettermiddagen møtes de ni ordførerkandidatene for å diskutere lokalpolitikk generelt.

– Tør ikke annet

– Dette tror jeg blir bra, sier Pål Riise ved Ofelas. Vi har fått bekreftelse fra noen av partiene om at de stiller, mens andre sliter mer med å få være med. Nå tror jeg de aller fleste partiene stiller på en slik debatt. De tør vel ikke annet kort tid før vi skal stemme. Jeg har stor tro på at folk kjenner sin besøkelsestid for å se på og kaste seg med i debatten med gode spørsmål til ordførerkandidatene.

Leser seg opp

Thomas Nilsen, redaktør i BarentsObserver, skal lede debatten. Han gleder seg.

– Jeg har ledet mange debatter, men ingen om lokalpolitikk. Dette ser jeg fram til, sier han.

– Hva skal du spørre ordførerkandidatene om?

– Om lokale politiske forhold. Debatten skal kun handle om lokale ting. Ofte så handler de politiske debattene om rikspolitiske og nasjonale saker. Det skal ikke denne. Her skal publikum få svar på spørsmål som de er opptatte av lokalt, de spennende lokalpolitiske sakene. Jeg er ikke herfra, men har bodd her såpass lenge nå at jeg kjenner kommunen. Jeg skal ta meg god tid og lese meg opp til debatten, men trenger også hjelp fra folk på spørsmålsstillingen, sier Nilsen.

– Og jeg skal bli enig med politikerne som skal delta i debatten om at all svada legges igjen ute før debatten starter.

Kandidatene

Ni partier stiller liste i Sør-Varanger. Toppkandidatene er: Cecilie Hansen for Senterpartiet , Tove Alstadsæter for Høyre, Stian M. Celius for Venstre, Staal Nilsen for Fremskrittspartiet, Rune Rafaelsen for Arbeiderpartiet, Pål K. Gabrielsen for SV, Astrid Daniloff for Kristelig Folkeparti, Arne Liaklev for Miljøpartiet De Grønne og Sissel Eva Bakken Fredriksen for De Kristne.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no