22. okt
POLITIET: Stasjonsjef Hans Møllebakken lover kontroller etter mange klager på ungdom med moped eller lettmotorsykkel. (Foto: Yngve Grønvik)
 
Lover mc-kontroller
Stasjonsjef Hans Møllebakken i politiet sier de vil følge opp mange klager på ungdommer i trafikken.

Publisert: 13.aug.2016 08:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:07

- Kirkenes politistasjon mottar en rekke klager fra publikum knyttet til kjøring på kveldene og natta med mopeder og lett motorsykkel. Det kjøres for fort, det er høyt støynivå og det er runde på runde rundt i byen. Mange i lag. I tillegg til høy lyd er skilt eller skiltrammen brettet opp og gjort skiltet uleselig. Noen har åpenbart avmontert retningssignalys på sykkelen i tillegg, sier Møllebakken.

Kontroller

Han lover at politiet kommer til å ta i bruk paragraf 16 i veitrafikkloven og håndheve den.

- Politiet ønsker denne formålsløse kjøringen til livs. Vi henstiller førere av disse syklene til å tenke igjennom hva de kan bidra med for å få et trygt og sikkert bymiljø, i Kirkenes, på Hesseng og i Bjørnevatn. Kontroller kommer, det blir kontroll av teknisk tilstand og adferd i trafikken, sier han.

Forstyrrende

Paragraf 16 handler om forstyrrende kjøring og unødig støy, og sier at «I eller ved bebyggelse må det ikke foregå unødvendig og forstyrrende kjøring med motorvogn. Der må det heller ikke foregå bruk av motor på tomgang eller annen bruk av motorvogn som volder unødig støy eller unødig utslipp av røyk eller gass. I eller ved bebyggelse skal kjørerute, fart og kjøremåte avpasses slik at ingen forstyrres unødig».

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no