18. okt
FORNØYD: Evelyn Olsen Lid er kjempefornøyd med at det nå endelig skal gjøres noe med RV 354. (Arkivfoto)
 
Lover ny vei mellom Elvenes og Jakobsnes
I fjor ble Jakobsnes lovet til sammen 10,5 millioner kroner til utbedring av S-svigen i Kongsgammedalen. Og utbedringene kommer i år, skal vi tro Statens vegvesen.

Publisert: 03.okt.2016 17:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:09

I fjor høst skrev avisa om veien i Kongsgammedalen mellom Elvenes og Jakobsnes. Her ble det i 2010 tatt ut masse som nå er blitt brukt til nye E 105 mellom Hesseng og Elvenes.

Samferdselsavdelingen i Finnmark Fylkeskommune kunne i august i fjor fortelle at det i 2016 var satt av 3,5 millioner kroner til å utbedre veien, slik at S-svingen i Kongsgammeldalen ble fjernet. Ingenting har skjedd der hittil i år.

- Siden byggingen av den nye Elvenesbrua ikke er kommet i gang før nå, har også fjerning av massen i svingen latt vente på seg. Nå er den i midlertid fjernet, og arbeidet med å utbedre svingen vil komme i gang så fort som mulig, sier Oddbjørg Mikkelsen, avdelingsdirektør i Statens vegvesen i Finnmark.

Rett vei

I utgangspunktet skulle ingenting gjøres med veien, da det i følge fylkeskommunen ville kostet alt for mye å utbedre. Men da fjellet i Kongsgammedalen skulle brukes som masse til E 105, ble det bestemt at også veien skulle rettes opp. At trailere på vei til lakseslakteriet på Jakobsnes setter seg fast i bakken i vinterhalvåret er et kjent problem.

- Mer fjell skal sprenges og S-svingen vil bli erstattet med en rett vei i løpet av året, lover Mikkelsen.

Beboere på Jakobsnes og i Ropelv har i mange år blitt lovet utbedring av veien. I fjor ble de også lovet sju millioner kroner til veiutbedring i 2017 og 2018.

- I 2017 og 2018 vil vi fortsette utbedringen av veien på hele riksvei 354, forteller Mikkelsen.

Fenomenalt

Evelyn Olsen Lid fra Ytre Lid har i mange år vært pådriver for saken om ny vei til Jakobsnes, og er henrykt over de gode nyhetene.

- Det er helt fenomenalt, sier hun.

Olsen Lid forteller at de siden 2010 har følt seg snytt, da fjell ble sprengt bort men ingenting ble gjort med veien.

- I tillegg ble det dumpet masse flis fra Elevenes i svingen der, og vi følte at vi bodde på en søppelplass, forteller hun.

Hun har skrevet utallige innlegg i aviser om veien til Jakobsnes i løpet av de siste årene. Hun har også selv kontaktet Statens vegvesen, uten å få svar.

- Jeg har følt meg litt som et gnagsår, men dette viser jo at det nytter å skape litt blest det man brenner for, sier hun fornøyd.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no