16. okt
CROSS: Det blir økt fokus på knatte- og veterancross under den tradisjonelle dragrace-helga på Førstevann. (Begge foto Martin Gramnæs).
 
Lover variert skutermoro
Det blir både veterancross og knattekross på Førstevann under den tradisjonelle dragracehelga i mars.

Publisert: 13.feb.2015 20:00
Oppdatert: 23.okt.2017 10:47

Kirkenes Motorklubb tenker nytt når de inviterer til høyoktans-action på Førstevann 21 til 22. mars.

Aktivitet

- Vi fant ut at vi måtte gjøre noe for å trekke mer publikum, og derfor har vi bestemt oss for å få til litt mer aktivitet, forteller Torfinn Johansen i arrangementskommitéen. Det har også tidligere vært mulig for litt enkel crosskjøring for de yngste, men i år blir det i mer organiserte former.

- Vi skal lage en bane med mer doseringer og kuler. Det skal også kjøres tre heat, forklarer Johansen. Mens dette foregår vil det ikke være kjøring på drag-stripa.

- Da er fokuset på crossen, slår han fast. Det er også planlagt et veteranrally med gamle skutere.

- Veteranrally er veldig populært i Sverige, men jeg tror ikke det er arrangert i Norge før. Men gamle skutere er jo også veldig populært her til lands, sier Johansen. I forbindelse med dette, er det også planlagt en utstilling med de gamle maskinene. Som på knattekrossen skal det også her kjøres tre heat på den samme banen. De har også invitert skuterforhandlere og andre interesserte til å ha stand.

Kjører selv

I tillegg til dette, kjøres det naturligvis norsk drag-cup, og Johansen selv tenker å delta i både drag og i veteranrallyet. I tillegg vil sønnen delta i knattecrossen.

- Vi får se hvordan det går. Jeg har jo drevet med skutercross tidligere, sier han lattermildt. Nå håper han bare på fint vær, og at folk kommer og blir med på det som høres ut som en dag spekket med høy fart og masse action.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no