23. okt
AVHØR: Mannen løy i avhør på politistasjonen, og må nå i fengsel. (Arkivfoto)
 
Løy til politiet - må i fengsel
En mann fra Sør-Varanger fikk 24 dager ubetinget for falsk forklaring.

Publisert: 10.des.2014 17:44
Oppdatert: 23.okt.2017 10:45

Mannen erklærte seg skyldig i Øst-Finnmark tingrett i slutten av november. Han sto da tiltalt for å ha løyet til politiet under avhør i etterkant av en hendelse natt til 17. mai, da en kompis rygget bilen hans inn i en annen bil.

Ryggeulykke

Den siktede mannen skulle kjøre og hente flere venner den natta. Et par av dem satt i baksetet da han kom frem til et festlokale der en tredje venn skulle plukkes opp. Etter at de hadde gått ut av bilen, fant den ene kompisen ut at han skulle rygge bilen nærmere. Det gikk ikke så bra: Kompisen rygget på en annen bil.

Ifølge den siktedes forklaring prøvde de å prate med eieren av den trufne bilen, og tilbød seg å betale for skadene og ordne det direkte. Men det ville ikke bileieren høre på, og han ringte politiet.

Promillekjøring

Det ble til en promillekjøringssak hos politiet, som møtte opp. Da forsøkte den siktede å dekke for kompisen. Han hadde tatt av tilhengerfestet og lagt det i en annen bil, og sa til politiet at de to aldri hadde vært på stedet der kollisjonen skjedde. Det gjentok han under avhør hos politiet litt over en måned etter.

Å lyve for politiet kan bli kostbart. Retten skriver at uriktig forklaring til politiet som hovedregel må reageres med en ubetinget fengselsstraff, av allmennpreventive hensyn. Mannens tilståelse i retten gjorde straffen noe mildere, men han må likevel tilbringe 24 dager i fengsel.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no