16. nov
VARME: Avdelingsleder Monica B. Nordli ved Kirkenes sykehus roser Anne Marie Dalmeyer Nilsen for de luene hun har strikket til de nyfødte. (Foto: Tor Sandø).
 
Luer til små hoder
Anne Marie Dalmeyer Nilsen strikker luer til nyfødte. Siden påske har et 40-talls smånurk fått strikkeluer på sine små hoder på fødeavdelngen ved Kirkenes sykehus.

Publisert: 15.jun.2015 06:46
Oppdatert: 23.okt.2017 10:52

Forleden skrev vi om Ann-Oddveig Solvang som strikker luer til kreftpasienter. Dalmeyer Nilsen strikker til de minste.

- Jeg har tidligere strikket en del for Afrika, sier Anne Marie.

Så opplevde hun sykdom i familien, noe som førte til at hun la fra seg strikkepinnene en stund.

Strikke til Kirkenes

- Det ble et lite vakuum for meg. Så etterhvert bestemte jeg meg for å komme i gang igjen, først med sokker og votter til premature barn og kreftpoliklinikken ved Rikshospitalet, før jeg begynte å strikke til våre egne små friske barn ved Kirkenes sykehus, sier Dalmeyer Nilsen.

Selv jobber hun ved gynekologisk poliklinikk ved samme sykehus. Det var rundt påsketider at hun bestemte seg for å strikke luer til fødeavdelingen i et års tid.

- Jeg strikker luene i ulike farger og i forskjellige mønstre. Og ære være jordmødrene som gjør en så fantastisk jobb her ved landets beste fødeavdeling. Det er en ære for meg å strikke disse luene, sier hun.

Skryt

Jordmor Britta Sjødin er full av lovord for den jobben Anne Marie har gjort for avdelingen, for mødrene og for de som ser verdens lys på Prestøya.

- Handverksmessig er den jobben hun har gjort helt outstanding. Disse luene er eksklusive og ettertraktet, sier hun.

Avdelingsleder Monica B. Nordli har også mye positivt å si om strikkejobben som Anne Marie Dalmeyer Nilsen har gjort siden påske.

- Det er et veldig artig prosjekt. Til nå i år har 88 barn blitt født her og vi har nettopp blitt regodkjent som mor-barn-vennlig sykehus. Disse luene er noe som har bidratt til at de som kommer hit har satt pris på å være her, sier Nordli.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no