22. okt
I AKSJON: Miljøagentene aksjonerer mot biler som går på tomgang. (Foto: privat).
 
Lufta er for alle
26 november hadde miljøagentene sin første tomgangsaksjon. Da gikk de rundt og satte tomgangslapper på biler som hadde motoren på ...

Publisert: 29.nov.2016 19:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:11

26 november hadde miljøagentene sin første tomgangsaksjon. Da gikk de rundt og satte tomgangslapper på biler som hadde motoren på mens den sto stille.

Tolv agenter deltok på aksjonen og de tre minste agentene, Trym Henrik Reinholdtsen. (4) Hugo Koptaz (4) og Jonatan Aarnes (5) var veldig ivrig i sin oppgave. De visste godt at eksos lukter vondt og at for mye eksos ikke er bra, derfor er det viktig med tomgangsaksjon.

Tomgangskjøring er kanskje verdens mest unødvendige bilkjøring! CO2 gjør jorda varmere og NOx forurenser lufta vi puster inn. Barn med astma og allergi kan bli ekstra syke. Står bilen i ro i mer enn 20 sekunder, lønner det seg både for miljøet og lommeboka å slå av motoren.

De fleste som fikk lapp hengt på bilen eller som fikk levert den i handa tok med godt mot og roset agentene for sin innsats. Dette satte guttene ekstra pris på.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no