13. nov
VARETEKT: Spionsiktede Frode Berg under ankebehandlingen av varetektsfengslingen av han i byretten i Moskva i juni.
Foto: Tore Meek / NTB scanpix
 
Lukkede dører under Frode Berg-fengsling
Frode Berg blir framstilt for nytt fengslingsmøte mandag morgen.

NTB
Publisert: 01.okt.2018 09:08
Oppdatert: 01.okt.2018 09:08

Den spionsiktede nordmannen Frode Berg blir mandag framstilt for forlenget fengsling i Lefortovo-domstolen i Moskva. Rettsmøtet er lukket for pressen.

Ifølge VG ble dørene lukket etter at Berg hadde blitt ført inn. I tillegg til flere norske medier er det denne gangen tre russiske journalister og fotografer til stede, skriver avisa.

Dette er femte gang Berg framstilles for fengsling, og ifølge Aftenposten ber det russiske sikkerhetspolitiet FSB om varetekt fram til 5. desember.

 
Fakta

Frode Berg ble pågrepet av FSB i Moskva 5. desember i fjor. Han hadde da på seg 3.000 euro i kontanter. Han er anklaget for å ha forsøkt å skaffe hemmelige dokumenter om den russiske nordflåten og er siktet for spionasje.

Berg har forklart at han ble narret i en felle. Han skal ha blitt bedt av nordmenn om å overlevere pengesummen i Moskva og har selv innrømmet å ha jobbet for norsk etterretning.

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no